Sitrus-äyriäispizza
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista pohja. Lämmitä vesi 42 asteiseksi.
- Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin ja kaada seos vähitellen nesteeseen. Lisää öljy.
- Vaivaa taikina kimmoisaksi, peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Valmista sillä aikaa täyte. Pane kulhoon sulatetut ja valutetut äyriäiset, sitruunanmehu, öljy ja kuoritut, ohueksi viipaloidut valkosipulinkynnet. Mausta ripauksella suolaa. Peitä ja nosta viileään maustumaan.
- Viipaloi kuorittu punasipuli ohuiksi renkaiksi ja pane renkaat kulhoon. Lisää sitruunanmehu ja ripaus sokeria. Nosta sivuun.
- Valmista pizzapohjan päälle levitettävä tomaattikastike. Murskaa kuoritut valkosipulinkynnet ja kuullota murska pannulla. Lisää loput kastikkeen aineksista ja keitä pari minuuttia.
- Kauli pizzataikina leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Nosta taikinalevy papereineen pellille.
- Levitä valmis tomaattikastike pizzapohjan päälle. Ripottele pinnalle valutetut mozzarellapallot ja valutettu äyriäisseos. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, tai kunnes taikina on kypsää ja sen reunat ovat kullanruskeat.
- Huuhdo, kuivaa ja revi tilli ja rucola. Lisää sipulirenkaat ja tilkka öljyä. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Nosta pizza uunista ja levitä pinnalle rucola-tilli-sipuliseos ja nosta tarjolle.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.