
Leivo pähkinät ja sinihomejuusto vaihteeksi suolaisiin pikkukransseihin. Ne maistuvat makean glögin kanssa.
Suolaiset pähkinäkranssit
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, leseet ja puolet jauhoista. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Rouhi pähkinäsekoitus ja lisää se joukkoon alustuksen loppuvaiheessa.
- Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina reilusti jauhotetulle leivinpaperille. Ripottele jauhoja taikinan päälle ja kauli tai taputtele se 30 x 30 cm:n levyksi. Ripottele rouhittua pähkinäsekoitusta ja sinihomejuustomurua puolelle taikinalevystä. Käännä toinen taikinalevyn puolikas täytteen päälle. Muotoile täytetystä taikinalevystä painelemalla suorakaiteen muotoinen.
- Leikkaa taikinalevystä taikinapyörällä noin 2 cm leveitä nauhoja. Kääräise ne kierteisiksi rinkuloiksi leivinpaperin päälle pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Peitä kranssit liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
- Sivele kranssit munalla. Ripottele päälle pähkinöitä ja sinihomejuustoa.
- Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Vinkki! Kranssit ovat parhaimmillaan uunituoreina. Jos teet ne etukäteen, säilytä ne jääkaapissa ja lämmitä uunissa rapeiksi ennen tarjoilua.