Tomaattifocaccia
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna vesi 42-asteiseksi eli kädenlämpöistä kuumemmaksi. Lisää suola, juustoraaste ja tuorejuusto nesteeseen. Tarkista, että vesi pysyy kuumana tai lämmitä hetki lisää.
- Alusta jauhot ja kuivahiiva taikinaan vähän kerrallaan öljyn kanssa. Jätä taikina melko pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta vielä kerran ilmakuplat pois pienen jauhomäärän kanssa.
- Jaa taikina kahteen osaan. Painele kumpikin taikinapala jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle parin sentin paksuiseksi pyöreäksi tai kulmikkaaksi leiväksi. Liu’uta leivinpaperi uunipellille. Pellille mahtuu yksi leipä kerrallaan.
- Kohota liinan alla vielä 20 minuuttia.
- Voitele leipä öljyllä ja ripottele päälle parmesaania. Koristele tomaateilla, oliiveilla ja halutessasi sormisuolalla sekä salvianlehdillä.
- Paista 225 asteessa uunin keski-tasolla 10–12 minuuttia. Peitä leipä liinalla ja paista toinen leipä.
Vinkki! Parmesaanilastut maistuvat leivän päällä. Lisää ne otettuasi leivät uunista.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.