
Tonnikalapiirakassa on runsaasti makua, vaikka kermaa ja munia ei ole lainkaan.
Tonnikalapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Survo tai purista perunalumipusertimella keitetyt ja kuoritut perunat.
- Nypi leivontamargariini sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää perunan joukkoon.
- Painele taikinasta pallo ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
- Kauli taikina ohueksi levyksi. Voitele 27 senttiä halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa kymmenen minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla.
- Valmista täyte. Halkaise ja huuhtele purjo ja viipaloi ohuiksi renkaiksi. Kuullota öljyssä paistinpannulla viisi minuuttia. Lisää paloiteltu tonnikala ja purkin mausteliemi purjon sekaan.
- Sekoita tomaattikastikkeeseen perunajauho. Lisää kastike tonnikalaseokseen. Hauduta viisi minuuttia.
- Pese ja kuutioi tomaatit ja lisää täytteeseen.
- Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Lisää oliivit ja juustoraaste.
- Paista 25 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.