
Muista itkettää munakoisoja riittävästi!
Välimeren munakoisopiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Pese munakoisot ja leikkaa noin sentin viipaleiksi. Aseta viipaleet leivinpaperille ja ripottele päälle 2–3 rkl karkeaa merisuolaa. Anna vetäytyä vähintään tunti. Pyyhi munakoisoviipaleista ylimääräinen suola ja puristele viipaleet kuiviksi. Laita munakoisoviipaleet kulhoon ja lisää oliiviöljy. Sekoita niin, että öljy leviää tasaisesti.
- Grillaa öljyttyjä viipaleita uunin ylätasolla 250 asteessa noin 12 minuuttia. Voit ruskistaa viipaleet öljyssä myös kuumalla pannulla.
- Painele piirakkataikina tasaisesti pyöreän, halkaisijaltaan noin 28-senttisen, tai kulmikkaan vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita tomaattipyree, maito ja sokeri. Levitä ohuelti piirakkapohjan päälle. Levitä pohjalle puolet grillatuista munakoisoviipaleista.
- Leikkaa vuohenmaitojuusto viipaleiksi ja puolita viipaleet. Murustele puolet fetajuustosta tai vuohenmaitoviipaleista munakoison päälle. Mausta mustapippurilla ja oreganolla. Halkaise kirsikkatomaatit ja oliivit.
- Levitä toiseen kerrokseen loput munakoisoviipaleet sekä kirsikkatomaatit ja oliivit. Murustele päälle vielä feta tai levitä vuohenmaitojuustoa. Viimeistele mustapippurilla.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla 175 asteessa 15 minuuttia. Nosta keskitasolle ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Tarjoa piirakka jäähtyneenä.
Vinkki! Mitä enemmän kitkerää nestettä saat munakoisoista pois, sen parempi on lopputulos.