Valkosipulileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva veden joukkoon. Lisää suola ja sokeri.
- Lisää taikinaan vehnäjauhoja vähitellen koko ajan taikinaa vaivaten. Vaivaa taikinaa yhteensä 6–8 minuuttia. Lisää alustamisen loppuvaiheessa joukkoon öljyä. Taikina saa jäädä löysäksi.
- Peitä kulho leivinliinalla. Kohota 40 minuuttia lämpimässä, vedottomassa paikassa.
- Voitele öljyllä noin 30 cm x 35 cm kokoinen uunivuoka. Kaada taikina vuokaan. Painele taikinaa nyrkillä, jotta ilmakuplat painautuvat taikinasta pois. Peitä vuoka leivinliinalla ja kohota vielä 25 minuuttia.
- Voitele leivän pinta voisulalla. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi ja levitä tasaisesti leivän pinnalle. Aseta päälle vielä salvian lehtiä.
- Paista 225 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leivän pohja ja pinta ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa annospaloiksi.
Vinkki! Halutessasi voit maustaa myös leipätaikinan puristetulla valkosipulinkynnellä. Tee se vasta alustamisen loppuvaiheessa, ettei leivän sitko kärsi.
Erittäin hyviä blinejä tuli. Tämä resepti jää meille monista kokeilluista.