Vaikeustaso
Helppo

Vuohenputkileipä

Ainekset

4
dl
vettä
tl
suolaa
1
pss
hiivaa
4
dl
3-viljan sämpyläjauhoa
3-4
dl
vehnäjauhoa
½
dl
fetakuutioiden öljymarinadia
Täyte
3
dl
vuohenputken lehtiä
2
dl
fetakuutioita
12
kirsikkatomaattia

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää suola.
  2. Yhdistä kuivahiiva jauhoihin ja alusta jauhot vähitellen nesteeseen.
  3. Lisää joukkoon öljy.
  4. Revi leivinpaperirullasta iso arkki. Ripottele jauhoja päälle. Levitä taikina jauhotetuin sormin noin 30x60 sentin levyksi leivinpaperin päälle. Nostata levyä noin puoli tuntia leivinliinan alla. Kerää sillä välin vuohenputken lehdet.
  5. Painele noussutta taikinaa rystysillä, jotta saat liiat ilmakuplat pois. 
  6. Levitä puolikkaalle taikinaa kirsikkatomaatit, fetakuutiot ja silputut vuohenputken lehdet. Nosta taikinalevy leivinpaperia apuna käyttäen kanneksi täytteen päälle. Painele reunat umpeen.
  7. Kypsennä leipää 200-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia.

Kommentit (0)

Annoksia
2-3 voileipäkakkua
Vaikeustaso
Helppo

Munakoisokakku

Ainekset

Pohja
1
vaalea vuokaleipä
1
ruisvuokaleipä
1-2
dl
kasvislientä
Munakoisotahna
kg
munakoisoja
2
rkl
sitruunaoliiviöljyä
noin 3
tl
suolaa
3
rkl
tomaattipyreetä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1-3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
Lisäksi
5-6
prk (á 150 g)
pehmeää vuohenjuustoa
Kuorrutus
1
prk (noin 350 g)
kevytmajoneesia
2
prk (á 120 g)
smetanaa
2-3
dl
juustoraastetta
Koristeeksi
luumu- tai kirsikkatomaatteja
tuoreita yrttejä (kakun päällä viinisuolaheinä, lautasella vesikrassi)

Työvaiheet

  1. Valmista ensin munakoisotahna. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa tunti. Kaavi sisus isoon kulhoon.
  2. Mittaa kaikki tahna-ainekset kulhoon ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai muita haluamiasi makuja. Sekoita joukkoon pehmeä vuohenjuusto. Anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli peitettynä.
  3. Leikkaa leivät pituussuunnassa pitkiksi viipaleiksi. Kostuta kaikki viipaleet kasvisliemellä, vaaleita viipaleita vähemmän, ruisviipaleita vähän enemmän.
  4. Levitä leipäviipaleille reilusti munakoisotahnaa. Kokoa kakut siten, että yhteen kakkuun tulee noin 4 kerrosta.
  5. Kääri kakut tiukasti leivinpaperiin ja nosta tarjottimen päällä kylmään yöksi. Voit laittaa kevyen painon kakkujen päälle.
  6. Valmista kuorrutus sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Levitä kuorrutetta veitsen avulla kakkujen päälle.
  7. Koristele haluamallasi tavalla. Yrtit kannattaa laittaa päälle vasta juuri ennen tarjoilua, sillä ne nuukahtavat melko nopeasti.

Vinkki! Älä kostuta leipälevyjä liikaa. Ne kostuvat yön aikana myös täytteestä.

Kommentit (0)

Annoksia
noin 50 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Paprikaleipä

Ainekset

5
dl
vettä
6
dl
sämpyläjauhoja
5
dl
vehnäjauhoja
1
pss
hiivaa
1
dl
oliiviöljyä
2
tl
suolaa
Täyte
dl
mozzarella-raastetta
1
tl
paprikajauhetta
1
paprika
2
tl
oreganoa
Päälle
unikonsiemeniä
3
rkl
oliiviöljyä
Koristeeksi
2
ruukkua
tuoretta basilikaa
1
l
oliiveja
400
g
parmankinkkua tai ohuita kinkkuviipaleita
cocktailtikkuja

Työvaiheet

  1. Kuumenna neste 42-asteiseksi. Alusta joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu hiiva, suola ja öljy. Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa 20 minuuttia.
  2. Kuutioi sillä välin paprika pieniksi kuutioiksi.
  3. Levitä puolet nousseesta taikinasta uunipannun kokoiseksi levyksi, leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta, paprikajauhetta, paprika ja oreganoa. Kauli loppu taikina kansilevyksi täytteen päälle. Ummista reunat. Anna leivän levätä 25 minuuttia. Painele rystysillä muutamia kuoppia pintaan ja sivele oliiviöljyllä. Ripottele unikonsiemeniä koristeeksi.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Leivän voi pakastaa.
  5. Leikkaa leipä  3x3 sentin paloiksi.
  6. Koristele palat tuoreella basilikalla, oliiveilla ja kinkuilla. Paina koristeet leipäpaloihin cocktailtikuilla.

Kommentit (0)

Kuvassa myös marinoidut munakoisot ja punasipulit

Annoksia
10 pientä piirasta
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustoruukut

Ainekset

paketti filotaikinaa
oliiviöljyä
Täyte
4
dl
ruokakermaa
4
dl
mustaleimajuustoraastetta
4
munaa
rouhittua mustapippuria
1
tl
suolaa
250
g
vuohenjuustoa
10
kirsikkatomaattia
tukevia muffinivuokia tai muffinipelti

Työvaiheet

Sulata filotaikina ja rullaa taikina auki. Leikkaa levyt 10x10 sentin paloiksi.

Aseta kolme taikinaneliötä muffinivuokien pohjalle. Voitele päällimmäinen kerros oliiviöljyllä. Nosta vielä muutama neliö ja voitele jälleen oliiviöljyllä. 

Sekoita täytettä varten kerma, juustoraaste ja munat. Lisää mustapippuri ja suola. Kaada seosta tasaisesti jokaiseen piirakkaan. Aseta vuohenjuustoviipale ja kirsikkatomaatti jokaisen piirakan pinnalle.

Paista piiraita 200-asteisen uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa nosta suojaksi leivinpaperi.

Kommentit (0)

Annoksia
4-6
Vaikeustaso
Helppo

Annan pekoninen sienipiiras

Ainekset

Taikina
dl
vehnäjauhoa
75
g
margariinia
1
muna
2
tl
vettä
Täyte
1-1½
l
silputtuja sieniä (esim. orakkaita, suppilovahveroita tai lampaankääpiä)
1
keskikokoinen keltasipuli
3
siivua
Amerikan pekonia
3
kananmunaa
2
dl
ruokakermaa
1
dl
maitorahkaa
½
tl
suolaa
ripaus
valkopippuria
½
tl
kuivattua timjamia
2
rkl
silputtua persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista taikina. Nypi jauhot ja huoneenlämpöinen rasva sormin murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää muna ja vesi. Sekoita, mutta älä vaivaa. Anna vetäytyä hetki kylmässä muovilla peitettynä.
  3. Painele taikina jauhotetuin sormin voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 24 cm). Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
  4. Valmista täyte. Paista sieniä pannulla voissa, kunnes neste on haihtunut.
  5. Kuullota silputtu sipuli ja paista pekoni rapeaksi.  Silppua pekoni ja yhdistä keskenään kaikki täytteen aineet.
  6. Kumoa täyte vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia.

Kommentit (0)