Yrttikierteet
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Lisää hiutaleet, sokeri ja suola nesteeseen.
- Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Alusta jauhot taikinaan yhdessä öljyn kanssa. Taikina saa jäädä pehmeäksi, mutta sen tulisi irrota käsistä.
- Kohota taikinaa vedottomassa paikassa 20 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä pestoa ohueksi kerrokseksi. Ripottele pinjansiemenet ja silputtua basilikaa kummallekin levylle. Kääri levyt tiukalle rullalle.
- Leikkaa rullat kolmen sentin viipaleiksi. Aseta kierteet leivinpaperin päälle uunipellille kohoamaan 15 minuutiksi.
- Paista yrttikierteitä 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min