14:45 | 31.8.2017
Mustikka-valkosuklaa-juustokakkuruudut
Voit käyttää tuorejuuston tilalla myös rahkaa, jolloin ruuduista tulee happamampia ja kevyempiä.
Mustikkaruuduissa on valkosuklaapohja, sitruunainen juustokakkutäyte ja runsaasti marjoja. Leipominen on niin helppoa, ettei edes vatkainta tarvitse vaivata.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 palaa
1 tunti
Helppo
Mustikka-valkosuklaa-juustokakkuruudut
Ainesosat
Vaiheet
- Paloittele voi kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä. Lisää rouhittu valkosuklaa voisulaan ja sulata sekoitellen.
- Yhdistä sokerit, jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja munat kädenlämpöiseen voi-suklaasulaan hyvin sekoittaen.
- Kaada ja levitä taikina neliönmuotoiseen (n. 24 x 24 cm) voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
- Sekoita tuorejuusto, sokeri, sitruunan mehu ja muna keskenään. Kaada seos vuokaan taikinan päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele päälle mustikat.
- Paista kakkulevyä 175-asteisen uunin keskitasossa 35-40 minuuttia. Juusto-mustikkakerroksen tulisi olla juuri ja juuri kypsä ja tutiseva.
- Anna kakkulevyn jäähtyä huoneenlämmössä. Leikkaa levy ruuduiksi. Säilytä kakkua jääkaapissa.
Vinkki! Kokonainen uunipellillinen juustokakkuruutuja valmistuu tuplaamalla ohjeen ainemäärät.
Voit käyttää tuorejuuston tilalla myös rahkaa, jolloin ruuduista tulee happamampia ja kevyempiä.