
Toscakakku ja omenapiirakka solahtavat samalle pellille. Puolukkakin sopii sekaan. Kun keität toscaa, hämmennä herkeämättä. Makea ja rapea kuorrute palaa herkästi.
Omena-puolukkatosca
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sulata voi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Sekoita muna-sokerivaahtoon voisula, jauhoseos ja maito.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi levyksi.
- Viipaloi omenat taikinapohjalle. Ripottele puolukat ja kaneli omenoiden päälle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Valmista kuorrutus piirakan paistuessa. Sulata voi kattilassa. Lisää muut aineet ja keitä keskilämmöllä sekoitellen noin viisi minuuttia. Varo pohjaanpalamista.
- Ota piirakka uunista ja lusikoi kuorrutus sen pinnalle.
- Jatka paistamista noin seitsemän minuuttia, kunnes tosca ruskistuu kauniisti. Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se ruuduiksi.
Minkäkokoiseen vuokaan noista määristä?