
Jos rakastat puolukoita ja lakritsia, kokeilepa niitä yhdessä. Luultavasti et voi vastustaa näitä meheviä keksejä.
Lakritsi-puolukkakeksit
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Lisää tuoreet ja kuivatut puolukat.
- Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja lakritsijauhe. Sekoita ne taikinaan.
- Muotoile taikinasta jauhotetuin sormin nokareita leivinpaperin päälle pellille. Jätä väliin leviämisvaraa. Painele nokareita hieman kämmenellä.
- Leikkaa lakritsitoffeet pieniksi kuutioiksi. Painele ne keksien päälle. Ripottele pinnalle hieman lakritsijauhetta.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Vedä keksit leivinpaperin avulla jäähtymään tasaiselle alustalle.
Vinkki! Perinteisen maun kannattajat voivat leipoa keksit ilman lakua.
Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.
Kermaa ja sokeria= terveellistä...
Paras talkkuna sisältää vain kauraa, höyrytetyt ja paahdetut jyvät jauhetaan ja ei muuta.