Resepti Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Energiapatukat säilyvät pakastimessa puoli vuotta.
Energiapatukat säilyvät pakastimessa puoli vuotta.

Kotitekoisesta energiapatukasta saa lisäaineetonta puhtia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + 8 t
Vaikeustaso
Helppo

Energiapatukat

Ainekset

2
banaania (3 dl soseena)
2
dl
tuoreita puolukoita
4
rkl
hunajaa
2
rkl
limen mehua
3
dl
ruishiutaleita
2
dl
maapähkinöitä ja/tai pekaanipähkinöitä
1
dl
kuivattuja puolukoita

Työvaiheet

  1. Soseuta banaani ja puolukat. Purista joukkoon limen mehu. Lisää hunaja.
  2. Paahda hiutaleita ja pähkinöitä uunissa 200 asteessa 5-10 min.
  3. Lämmitä sose kuumaksi kattilassa tai mikrossa.
  4. Sekoita joukkoon paahdetut hiutaleet ja pähkinät.
  5. Anna turvota kaksi tuntia.
  6. Sekoita joukkoon kuivatut marjat. Muotoile massa 2 cm paksuiksi patukoiksi.
  7. Kuivaa uunissa 60 asteessa tai kuivurissa leivinpaperin päällä 6-8 tuntia. Käännä patukat puolessa välissä

Vinkki! Säilytä energiapatukat voipaperiin tai kelmuun käärittynä tiivissä purkissa. Ne säilyvät jääkaapissa pari kuukautta tai pakastimessa puoli vuotta. Ilman kylmäsäilytystä ne kannattaa syödä viikossa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti Kuva Sami Repo
Nauti perinteinen talkkuna trendikkäänä kerrosherkkuna.
Nauti perinteinen talkkuna trendikkäänä kerrosherkkuna.

Tuunaa rahkasta himpun verran terveellisempää ja sekoita joukkoon talkkunajauhoja. Se kannattaa, sillä talkkunassa on paljon kuituja, ja jo parista lusikallisesta saat päivässä tarvittavan annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talkkunapöperö

Ainekset

5
dl
pakastemustikoita
1
prk (2 dl)
vispikermaa
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
fariinisokeria
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
talkkunajauhoja

Työvaiheet

  1. Soseuta puolet mustikoista. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi sitruunamehun ja sokerin kanssa.
  2. Sekoita kermavaahto, maitorahka, marjasose, kokonaiset marjat ja talkkunajauhot. Sekoita tasaiseksi.
  3. Annostele talkkunapöperö tarjoiluastioihin.
  4. Koristele kokonaisilla mustikoilla.

Tiesitkö?

  • Talkkuna sisältää kauraa, ohraa, ruista ja vehnää sekä herneitä tai papuja. 
  • Tarkista, että ostat tavallisia talkkunajauhoja. Osa jauhoista on savunmakuisia. Savuisuus mainitaan pussin takapuolella.

Kommentit (2)

Vierailija

Ei tuo kovin terveellistä ole kun fariinisokeria tulee noin paljon.

Ei

Kermaa ja sokeria= terveellistä...

Resepti Anu Brask Kuva Mikko Hannula
Uunipuuro kypsyy aamutoimien ohessa.
Uunipuuro kypsyy aamutoimien ohessa.

Vegaaninen puuro on runsaan omenainen, kirpeän puolukkainen ja pullollaan terveellistä kauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikaurapuuro

Ainekset

1
rkl
öljyä
4
(n. 350 g)
omenaa
1
dl
kuorellisia manteleita
5
dl
kauramaitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
puolukoita
2
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
¼
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele korkeareunainen noin 15 x 20 cm:n uunivuoka öljyllä.
  2. Huuhtele tai kuori omenat ja leikkaa ne paloiksi. Hienonna mantelit.
  3. Sekoita vuoassa omenat, mantelit, kauramaito, hiutaleet, puolukat, siirappi ja mausteet. Paista 35–40 minuuttia.

Kommentit (0)

Resepti Anu Brask Kuva Mikko Hannula

Raikas ranskankerma, makea lakkahillo, pensasmustikat ja vohvelit sopivat täydellisesti yhteen. Tämän herkun tähden voi jopa virittää kellon soimaan aikaisemmin – voiko ihanammin päivä enää alkaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Croissant-vohvelit

Ainekset

1
tlk (240 g)
croissant-taikinaa (esim. Danerolles)
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
Lisäksi
1
rs (125 g)
pensasmustikoita
1
dl
lakkahilloa
1
dl
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Irrota croissant-taikina varovasti purkista. Älä levitä taikinaa, vaan leikkaa pötkö terävällä veitsellä kuudeksi pyöreäksi kiekoksi.
  2. Laita sokeri ja kaneli laakealle lautaselle. Pyöräytä taikinakiekot mausteissa molemmin puolin.
  3. Paista kiekko kerrallaan kullanruskeaksi kuumalla vohveliraudalla. Aikaa kuluu 2–4 minuuttia.
  4. Tarjoile heti mustikoiden, hillon ja ranskankerman kera.

Kommentit (1)

Vierailija

Olipa hyvä idea ja hyviä vohveleita!

Resepti ja kuva Jenni Rinkinen
Omenaviipaleet saavat pannarin maistumaan syksyltä.
Omenaviipaleet saavat pannarin maistumaan syksyltä.

Paras pannari on kuohkea ja mehevä, ja se on aateloitu ruskistetulla voilla. Perinteistä herkkua on ihana piristää omenaviipaleilla, kanelilla ja sokerilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenapannukakku

Ainekset

8
dl
kevytmaitoa
3
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Uunipellille
50
g
voita
Päälle
6
omenaa
kanelia
sokeria

Työvaiheet

  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito. Lisää mausteet ja jauhot. Vatkaa voimakkaasti, jotta jauhot sekoittuvat nesteeseen kunnolla.
  2. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele omenat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  4. Laita uunipellille voipala. Anna voin sulaa ja ruskistua uunissa. Voi on valmista, kun se ei enää sihise.
  5. Pyörittele voisula tasaisesti pellin pohjalle ja reunoille. Kaada loput voisulasta taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada taikina pellille ja asettele taikinan päälle omenaviipaleet. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
  7. Paista 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Jos taikina alkaa kupruilla paistamisen aikana, pistele kuplat rikki haarukalla.
  8. Anna jäähtyä. Tarjoile omenapannari hieman haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Myös paksu jugurtti maistuu tämän pannarin kanssa erinomaisesti.

Kommentit (0)