Kiia Renko Kuva Sami Repo

Rapujuhliin sopii tarjoiluksi merellinen piiras, johon käytetään jokirapuja ja lohta. Ne voi leipoa annosvuokiin tai isoksi piirakaksi.

Annoksia
6
Vaikeustaso
Kohtalainen

Valmista rapujuhliin maistuva piiras

Ainekset

Pohja
100
g
voita
3
dl
spelttijauhoja
2
rkl
vettä
2
rkl
tomaattipyreetä
Täyte
300
g
jokiravunpyrstöjä tilliliemessä
2
rkl
pieniä kapriksia
Lisäksi
120
g
smetanaa
1
dl
venäläistä jogurttia
3
kpl
kananmunaa
2
dl
emmental-juustoraastetta
3
rkl
tillisilppua
6
kpl
kylmäsavulohiviipaletta

Työvaiheet

Nypi pohja-aineet nopeasti taikinaksi. Painele taikina voideltujen piirakkavuokien pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja anna taikinan levätä jääkaapissa kelmulla peitettynä noin tunti.

Valuta jokiravunpyrstöt ja kaprikset siivilässä. Jaa molemmat tasan 6 pikkuvuoan pohjalle. Sekoita smetana, jogurtti, munat, juustoraaste ja tillisilppu. Maista riittääkö suola. Kaada seos vuokiin rapujen päälle.

Tee lohiviipaleista ruusukkeet ja paina yksi ruusuke jokaisen vuokaan täytteen päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla10 minuuttia ja lopuksi keskitasolla
10–15 minuuttia.

Vinkki! Jos leivot yhden ison piirakan, paistoaika on pitempi, yhteensä 30–35 minuuttia.