Pikeeri on kuivuttuaan tomusokerikuorrutetta kestävämpää.
Pikeeri on kuivuttuaan tomusokerikuorrutetta kestävämpää.

Jos piparkakkujesi kuorrutusjälki on ohuita töhryjä ja venyviä möykkyjä, olet ehkä käyttänyt väärää ainetta. Kokeile perinteisen sokeri-vesikuorrutteen sijaan nopeasti kovettuvaa pikeeriä.

Kestäväksi kuivuvaan sokerikuorrutteeseen eli pikeeriin sekoitetaan munanvalkuainen, kaksi ruokalusikallista sitruunamehua ja neljä desilitraa tomusokeria. Vatkaa voimakkaasti viitisen minuuttia.

Makua ja väriä pikeeriin saa, jos käyttää mansikka- tai kaakaotomusokeria.

Makua ja väriä pikeeriin saa, jos käyttää mansikka- tai kaakaotomusokeria. Pikeeriä voi myös värjätä kaupan leipomisosaston nestemäisillä tai geelimäisillä väreillä. Muutamalla perusvärillä pääsee jo pitkälle.

Sekoita väriainetta pikeeriin ensin aivan pikkuriikkinen määrä ja lisää sitä mukaa kun sävy tummenee sopivan väriseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toimii myös piparitalon kokoamisessa

Pikeerin suurin ero perinteiseen sokeri-vesikuorrutteeseen on kovettuvuus. Koristeiden kuivuminen kestää muutamasta tunnista päivään. Säilytä piparit kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pikeeriä voi käyttää tulikuuman, sulan sokerin asemasta myös piparitalon kokoamiseen.

Pikeeriä voi käyttää tulikuuman, sulan sokerin asemasta myös piparitalon kokoamiseen. Helppoa, siistiä ja turvallista: ei enää palaneita sormia.

Unohda hienot välineet

Pikeerin pursottamiseen riittää Minigrip-pussi, jonka kulmaan on leikattu pieni reikä. Pikeerin voi puolestaan levittää tavallisella cocktailtikulla. Sen pienellä päällä on helppo tehdä pipariin myös erilaisia kuvioita, kuten sydämiä tai palloja.

Myös koristeet, kuten hopeiset helmet tai karamellit, saa aivan tavallisesta ruokakaupasta.

Säilytä pussissa

Pikeeri pysyy notkeana ja pursotettavana suljetussa Minigrip-pussissa tai pursotinpussissa, mutta kovettuu melko pian, jos sen jättää vatkauskulhoon. Tasainen pursotus sujuu helposti suoraan pussista, kun leikkaa pussin kulmaan aivan pienen reiän.

Vinkki! Jos säilytät kuorrutetta kulhossa, laita sen päälle kostea talouspaperi ja kelmu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla