Nyhavnin sataman talot käyvät väriterapiasta!
Nyhavnin sataman talot käyvät väriterapiasta!

Tanskalaiset osaavat nauttia arjesta. Turistin kannattaa opetella samaa ja aloittaa päivä Kööpenhaminassa ylellisellä aamiaisella.

Tanskan pääkaupungissa piipahtaminen on hyvä idea myös kesäkauden jälkeen, jolloin kaupungin valtaa omanlaisensa tunnelma. Tivoli on Kööpenhaminan sydän vielä myöhään syksyllä. Sen Halloween-sesonki päättyy 4.11. ja joulusesonki alkaa 17.11. 

Kun ilta pimenee, yli puoli miljoonaa valoa syttyy ja houkuttelee kiertelemään tunnelmallisia kujia. Hehkuviiniä hörppiessään ja mantelidonitsia haukatessaan voi sitten miettiä, uskaltaisiko hurjan korkeaan keinukaruselliin vai riittäisikö vanha kaksikerroksinen karuselli.

Vanhan teurastamon alue on täynnä ravintoloita ja kahviloita.

Kun Tivoli on kierretty ja Nyhavnin sataman värikkäät talot kuvattu, kannattaa pistäytyä kivenheiton päässä keskustasta trendikkään Nørrebron kahviloissa ja putiikeissa. Esimerkiksi Ravnsborggade, Elmegade, Stefansgade ja Jægersborggade ovat hyviä osoitteita päämäärättömään vaelteluun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Illalla suunnaksi kannattaa ottaa esimerkiksi Vesterbron vanha teurastamoalue Kødbyen, joka on täynnä ravintoloita, kahviloita ja baareja. Matkalla voi ihailla jykeviä punatiilitaloja ja satamassa lepääviä purjeveneitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Älä unohda aamiaista

Majoitukseen asunnon vuokraus on usein taloudellisin ja mukavin vaihtoehto, sillä hotellit ovat Kööpenhaminassa kalliita. Tyylikkään tanskalaisen perheasunnon keskustan tuntumasta voi saada 100–150 eurolla yö. Kaksi henkeä yöpyy halvimmillaan reilulla kuudellakympillä.

Asuntoa vuokratessa ei tarjolla kuitenkaan ole yhtä hotellien ihanaa puolta: aamiaista. Onneksi tanskalaiset osaavat nauttia arjesta, muistavat herkutella ja ymmärtävät ihanien aamiaisten päälle. Päivä alkaa suloisesti, kun valitset aamiaispaikaksi jonkun näistä.

1. Kauneimmat kuvat

Cafe Autossa kaikki on Instagram-kelpoista: tyylikkäät huonekalut, söpöt pannukakut ja runsaat smörre­brödit. Jos sää sallii, terassilta voi katsella Nørre­bron katujen vilinää. Griffenfeldsgade 22

2. Puurofanin paratiisi

Puuroravintola Grød ilahduttaa croissanteihin kyllästynyttä. Testaa ainakin kaurapuuro omenalla, manteleilla ja koti­tekoisella kinuskilla. Grødillä on useita toimipaikkoja, ja muutakin kuin aamiaista saa. Torvehallerne, Frederiksborggade 21

3 Isoon aamunälkään

Kun kaipaat lohturuokaa heti herättyäsi, The Union Kitchenin brunssilautasella on munia, savulohta, jugurttia, avokadoleipä, minivohveli ja marjoja. Listalta saa myös juustohampurilaisen ja drinkin. Store Strandstræde 21

Sisältö jatkuu mainoksen alla