Kokosimme Kodin Kuvalehden lukijoiden kuvista pdf-muotoisen, ladattavan luontokalenterin. Tuomas Tahvanainen kuvasi puiden lomitse siivilöityvän auringonlaskun Pohjois-Karjalassa.

Helsinkiläinen Tuomas Tahvanainen oli käymässä Haapalahdessa, Pohjois-Karjalassa, kun puiden lomitse siivilöityvät auringonlaskun säteet saivat hänet tarttumaan kameraan. Naps. Tuloksena oli haikean maaginen kuva mitä suomalaisimmasta metsämaisemasta.

Vaikka toisin luulisi, Tuomas ei ole erikoistunut harrastuksessaan luontokuviin.

"Kuvaan mitä tahansa, minkä koen mielenkiintoiseksi. Luontokuvia, kyllä, mutta myös vaikkapa pintoja. Käytän kuvia levynkansissa ja muussa graafisessa työssä", Tuomas kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Harrastuskaverina kulkee ikivanha Canon EOS 400D, linssinä Canon EFS-17-55mm. Kuvaan Tuomas on tyytyväinen silloin, kun sen elementit ovat tasapainossa ja lopputulos vastaa sitä, mitä hän on kuvalta hakenut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuomas Tahvanainen on graafinen suunnittelija Helsingistä. Kalenterikuvan hän nappasi pohjoiskarjalaisesta metsämaisemasta.
Tuomas Tahvanainen on graafinen suunnittelija Helsingistä. Kalenterikuvan hän nappasi pohjoiskarjalaisesta metsämaisemasta.

Suurin osa Tuomaksen kuvista on esillä vain netissä kuvaajan omaksi ja muiden iloksi.

"Osaa materiaalista käytän levynkansissa, osasta olen painattanut tauluja, ja kuvakirjojakin on tullut tehtyä", Tuomas kertoo.

Kuvaajalle kaikki vuodenajat ovat rakkaita, koska hän arvostaa vaihtelua.

"Mutta taitaa olla, että kesästä sitä nauttii eniten."

Lataa alla olevista linkeistä kesäkuun kalenteri! Kodin Kuvalehden ilmestymispäivät on merkitty siihen punaisella sydämellä.

Koko vuoden kalenterin voit ladata alta löytyvästä artikkelista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla