Kokosimme Kodin Kuvalehden lukijoiden kuvista pdf-muotoisen, ladattavan luontokalenterin. Huhtikuun kuvan otti Maarit Kangasniemi kotoaan Sastamalasta.

Maarit Kangasniemen valokuvausharrastus sai buustia neljä vuotta sitten, kun kuvat tyttären 2-vuotissynttäreiltä epäonnistuivat täysin. Maarit sisuuntui ja marssi heti seuraavana päivänä valokuvausliikkeeseen.

"Ostin Canonin eos 60D –kameran ja siihen pari objektiivia. Asetin itselleni tavoitteeksi, että tytön 3-vuotissynttäreillä osaan ottaa onnistuneita tilannekuvia", Maarit kertoo.

Hän luki valokuvauskirjoja ja opetteli kameran säätöjä nappi kerrallaan. Hyviä harjoittelukohteita olivat lapset, luonto ja maisemat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Maarit Kangasniemi rakastaa vuodenajoista eniten kevättä ja kesää. "Lasten kanssa ulkona touhuilu ilman kauheaa vaatteitten pynttäystä on ihan parasta", hän sanoo.
Maarit Kangasniemi rakastaa vuodenajoista eniten kevättä ja kesää. "Lasten kanssa ulkona touhuilu ilman kauheaa vaatteitten pynttäystä on ihan parasta", hän sanoo.

Kuvaus vei mukanaan. Maarit kiinnostui ötököistä ja luonnon pienistä yksityiskohdista. Hän osti macro-objektiivin ja alkoi tähdä kamerallaan lähelle.

Sitten tulivat tyttären 3-vuotispäivät. Juhlakuvat onnistuivat erinomaisesti.

"Tytär kyllästyi olemaan mallina"

Kodin Kuvalehden kalenteriin valitun kuvan Maarit Kangasniemi otti kesällä 2012 Sastamalassa, Salmin kylässä. Kuvassa on hänen kotipihansa vanha mahtava tammi.

"Osa tammen oksista tippuu jo vanhuuttaan pois, mutta silti se jaksaa aina uudelleen tehdä uusia versoja runkoonsa", Maarit kertoo.

Maisemien, auringonlaskujen ja luonnon yksityiskohtien lisäksi Maarit kuvaa edelleen paljon lapsiaan. Tytär on nyt jo 6-vuotias ja lopen kyllästynyt olemaan äidin harjoitusmallina. Tuoreena mallina onkin nyt 2-vuotias poika.

"Välillä haluan lähteä valokuvaamaan ihan yksin. Katselen maisemia, aistin ympäristöä ja havainnoin tunnelmaa. Se on hyvä keino rauhoittua ja unohtaa hetkeksi päivän kiire ja tohina."

Harrastuksessa kiehtoo myös kuvien jälkikäsittely. Usein Maarit uppoutuu tuntikausiksi hakemaan kuvaan oikeanlaista tunnelmaa. Hän säätää värisävyjä ja valotusta, joskus poistaa värejä ja luo utuisia henkilökuvia.

"Minulle kuvassa on tärkeintä tunnelma tai kuvan välittämä sanoma. Tuntuu hienolta, kun on pystynyt ikuistamaan kuvaan juuri haluamansa hetken tai katseen."

Lataa alla olevista linkeistä kesäkuun kalenteri! Kodin Kuvalehden ilmestymispäivät on merkitty siihen punaisella sydämellä.

Koko vuoden kalenterin voit ladata alta löytyvästä artikkelista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla