Henna innostui pyykinpesusta odottaessaan esikoistaan Idaa. Perheeseen kuuluu heidän lisäkseen mies, toinen tytär ja kaksi koiraa.
Henna innostui pyykinpesusta odottaessaan esikoistaan Idaa. Perheeseen kuuluu heidän lisäkseen mies, toinen tytär ja kaksi koiraa.

Jyväskyläläinen Henna Myllärinen rakastaa pyykinpesua, mutta ei sentään pese puhtaita vaatteita. Vielä.

Mikä pyykinpesussa sytyttää?

”Puhtaan pyykin ja pesuaineen tuoksu, joka valtaa hyvällä tuurilla koko kodin. Rakastan myös pyykkien ripustamista. Kun ne on ripustettu hyvin oikaistuina, ne on myös helppo silittää. On ihanaa, kun mytyssä pyykkikorissa olleet pyykit saa puhtaiksi ja sileiksi.

Pyykkiä pestessä tulee turvallinen ja äidillinen olo. Silittäminen on omaa aikaani.”

Milloin löysit rakkauden pyykinpesuun?

”Esikoista odottaessani pesin ja silitin innoissani vauvanvaatteita. Siitä se on jäänyt päälle. Tykkään pukea tyttäreni kauniisti ja silitän kaikki lasten vaatteet alusvaatteita lukuun ottamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vanhempieni eron jälkeen asuimme siskoni kanssa isän luona. Pyykin peseminen jäi meille tytöille.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tahroihin Henna käyttää sappisaippuaa. Puhtaan pyykin tuoksu on hänestä ihana!
Tahroihin Henna käyttää sappisaippuaa. Puhtaan pyykin tuoksu on hänestä ihana!

Mikä on lempipyykinpesuaineesi?

”Sen pitää tuoksua raikkaalta. Nyt lempituoksuni on Arielin pyykinpesuaine. Ennen tykkäsin lotrata voimakkaan tuoksuisilla huuhteluaineilla ja koko koti tuoksui ihanalta. Se loppui mieheni allergiaan, jonka vuoksi meillä pestään tietyillä, hyväksi havaituilla pyykinpesuaineilla.

Kierrätän pieneksi jääneet lastenvaatteet ystävilleni, ja hekin tunnistavat meidän pesuaineemme tuoksun.”

Kuinka usein peset pyykkiä?

”Lähes joka päivä. Jaksan harvoin odottaa, että kone tulisi täyteen. Valitsimme nykyisen pesukoneemme energiatehokkuuden perusteella, koska tiesin, kuinka usein pesen pyykkiä.

Isommat määrät pesen mieluiten viikonloppuisin tai saunapäivän yhteydessä, jolloin saunan jälkilämpö kuivattaa pyykin nopeammin.”

”Silittäminen on omaa aikaani.”
”Silittäminen on omaa aikaani.”

Kuinka pitkälle olet valmis intohimosi takia menemään?

”Näin televisio-ohjelmassa pakkomielteisen naisen, joka pesi puhtaitakin pyykkejä. En ole vielä niin pitkällä.

Mutta jos suosikkimekko on likainen, saatan pestä pelkästään sen. En tykkää käyttää samaa vaatetta monta päivää peräkkäin. Tahdon puhtaat, kauniit ja silitetyt vaatteet.”

Mikä on ihanin pyykkäysmuistosi?

”Vietin lapsuudessa paljon aikaa mummilassa. Vedimme lakanat yhdessä mummin kanssa, kiskoimme päistä, rullasimme ja taittelimme lakanan kaappiin. Mummin kanssa silitimme pyykit yhdessä ja viikkasimme kauniisti.”

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 16/2015.

Hennan vinkit pyykkääjälle

1. Älä anna tahrojen kuivua, vaan pese tai liota vaate heti. Jos vaatteelle tippuu ruokaa, pese se välittömästi, jottei tahroja jää.

2. Suosi sappisaippuaa. Se on tehokas tahranpoistaja, ekologinen ja riittoisa.

3. Käytä nestemäisiä pesuaineita, ellet tahdo vaatteisiisi valkoisia pesuainejäämiä. Nestemäiset myös tuoksuvat pulvereita voimakkaammin.

Kysely

Silitätkö kaikki vaatteet?

Vain ne, jotka on ihan pakko.
Vain ne, jotka on ihan pakko.
58.2%
En tietenkään. Kyllä ne päällä oikenevat.
En tietenkään. Kyllä ne päällä oikenevat.
22.0%
No en alusvaatteita ja sukkia.
No en alusvaatteita ja sukkia.
13.3%
Tietysti.
Tietysti.
6.2%
Ääniä yhteensä: 127
Astma ja mcs, hajusteet vievät...

Hajustetuilla pesu- ja huuhteluaineilla varmistaa sen, että koko perheen kemikaalikuorma kasvaa 24/7, mitä pienempi lapsi, sen herkempi elimistö - myös lemmikit kärsivät, miettikää koiran tarkkaa hajuaistia ja perheessä jatkuvasti leijuvia hajusteita! Siinä sivussa tulee hajusteilla kiusattua muitakin: koulussa, työpaikalla, bussissa jne., allergikot, astmaatikot ja kemikaaleille herkistyneet voivat joutua hajusteista jopa hengenvaaraan.
Hajusteet on suunniteltu pysymään tekstiileissä tiukasti Ja toisaalta jokainen vaatteesta, lakanasta tai verhosta irtoava hajumolekyyli on kemiallinen yhdiste, vierasaine, jolla ei pitäisi olla mitään asiaa ihmisen elimistöön, ei ihokontaktin eikä hengitysteiden kautta.
"Ihanat tuoksut" voivat johtaa vakaviin seurauksiin, ainakaan lapsiaan (tai lemmikkejään) ei pitäisi kenenkään hajusteille altistaa!

  • ylös 23
  • alas 13
siniviiri

Pidän  kanssa miehenä tuosta pyykinpesusta! Tykään pestä pyykit vanhanaikaisella pulsaattoripesukoneella! Olen pessyt monia vuosia pyykit pulsaattoripesukoneella mökillä kesät ja talvet!  Tykään pyykin ripustamisesta narulle kuivumaan ja pyykin jälkikäsitelystä! Joskus pikku poikana  olin kesäisin välillä autamassa äitiä pyykin pesussa kun pesi maalla pulsaattorikoneella! Ehkäpä se rakkaus pyykinpesuun pulsaattoripesukoneella on lähtösin jo pikkupojasta asti! Onhan se erilaista pyykinpesua kuin automaattikoneella! Pidän kun on paljon erilaisia pyykkejä kerralla pestävänä!  

Sisältö jatkuu mainoksen alla