Kuvat
Lilli Haapala
Jethro ja Jerome Rostedt ovat nykyään paitsi isä ja poika myös työkavereita. ”Oli jo varhain selvää, että Jeromestakin tulee yrittäjä.”
Jethro ja Jerome Rostedt ovat nykyään paitsi isä ja poika myös työkavereita. ”Oli jo varhain selvää, että Jeromestakin tulee yrittäjä.”

Kun Jerome Rostedt oli 15-vuotias, hänen piti kirjoittaa koulussa aine omasta esikuvastaan. Hän kirjoitti isästään Jethro Rostedtista, joka oli jo koko kansan tuntema julkkis.

”Muilla luokkalaisillani esikuva oli esimerkiksi Arnold Schwarzenegger, mutta minä kirjoitin faijasta”, Jerome Rostedt kertoo Kodin Kuvalehdessä 22/2020.

22-vuotias Jerome on seurannut isänsä Jethro Rostedtin, 44, jalanjäljissä yrittäjäksi kiinteistöalalle.

Kun Jethro ponnahti julkisuuteen vuonna 2009 Diili-ohjelman myötä, Jerome oli 10-vuotias.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 ”Se tapahtui hyvin räjähdysmäisesti. Silloin perinteistä televisiota katsottiin paljon enemmän, ja yhtäkkiä isän naama oli kaikkialla. Kavereiltani alkoi tulla viestejä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Jerome on aina Jethron poika. Hänen pitää todistaa ihan kaikille ja erottua minusta.”

”Julkisuuteni on ollut poikkeuksellista. Sekä Diilillä että Tanssii tähtien kanssa -ohjelmalla oli älyttömästi katsojia, ja olin joka tuutissa. Se on varmasti aiheuttanut Jeromessa vähän vääntelehtimistä”, Jethro sanoo Kodin Kuvalehden Perhekuvioita-sarjan jutussa, jossa poika ja isä kertovat läheisestä suhteestaan.

”Kun aloitin yrittäjänä, minun ei tarvinnut todistaa mitään kenellekään muulle paitsi itselleni. Jerome taas on aina Jethron poika. Hänen pitää todistaa ihan kaikille ja erottua minusta. Sen viitan alta on helvetin raskasta nousta, ja olemme puhuneet siitä kotona”, Jethro kertoo.

Isä on Jeromelle yhä esikuva, joskin nyt poika osaa suhtautua roolimalliinsa hieman analyyttisemmin.

”Meidän suurin eromme on siinä, että isä on hyvin nopea kaikissa ratkaisuissaan ja minä taas olen rauhallisempi. Mutta emme koskaan riitele. Sitä ei isän kanssa vain tapahdu. Välillä olen onnistunut tuomaan bisnespuolella myös omia näkökulmiani mukaan, mutta se vaatii pientä suunnittelua. Isän tyyli on niin vauhdikas, ettei hän jaksa kuunnella keskeneräisiä ideoita. Niinpä hion ajatukseni valmiiksi ja nostan sen esiin ihan viime hetkessä. Joskus tämä onnistuu niin hyvin, että isä alkaa pitää ideaa omanaan.”

Jethro muistelee, että riita on tosiaan ollut lähellä vain kerran.

”Meinasin kerran suuttua Jeromeen, kun hän tuli humalassa kotiin. Sitten ymmärsin rauhoittua, koska olin parikymmentä vuotta aiemmin tehnyt samat mokat itse. Oli mahtavaa kuunnella selitysyrityksiä, jotka olivat kuin suoraan omasta elämästäni silloin.”

Mitä Jerome ajatteli, kun hän luki iltapäivälehdestä isänsä ja äitinsä erohuhuista? Mitä hän miettii isänsä julkisuudesta? Onko isä samanlainen kotona kuin telkkarissa? Mikä on isän hienoin piirre? Entä mitä tärkeää Jethro on oppinut pojaltaan Jeromelta? Mikä on ainoa asia, josta Jethro ärsyyntyy?

Lue Jethron ja Jeromen koko haastattelu Kodin Kuvalehdestä 22/2020. Voit lukea sen myös digilehdestä täältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla