Toukokuun loppu, Helsinki.
Toukokuun loppu, Helsinki.

Kodin Kuvalehden lukijoiden kuvista on koottu ladattava luontokalenteri. Tästä artikkelista voit ladata toukokuun kalenterisivun.

24-vuotias helsinkiläinen Max (Maria) Mäki-Turja kertoo olevansa intohimoinen amatöörikuvaaja. Kuvan hän nappasi Helsingissä Oopperan raitiovaunupysäkiltä toukokuisena iltana - työpaikallaan.

”Teen töitä raitiovaunukuskina. Kun näen tällaisen näkymän, haluan aina kaapata auringonlaskun valon itselleni mukaan. Kuvassa oikealla näkyy Töölön Kisahalli.”

Max kuvaa enimmäkseen kännykällä, jolla kalenteriin valittu kuvakin on otettu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Sillä on aina kätevä napsaista kuva, jos sattuu jotain kuvaamisen arvoista kohdalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sonyn järjestelmäkamera minulla on myös ollut käytössä jo vuosia. Vanha filmikamerakin on hankinnassa.”

Kuva välittää tunteita

Max kertoo kuuluvansa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

”Olen muunsukupuolinen. Asustelen Helsingissä puolisoni ja meidän parin koiran kanssa. Valokuvaajana pidän etenkin keväästä ja kesästä."

Kesäkaudella Max ottaa kuvia enemmän kuin talvella, kun ei tarvitse huolehtia, että näpit jäätyisivät. Hän on tyytyväinen kuvaan, jos siitä välittyy jokin tunne, siinä on yksityiskohtia tai se on muuten onnistunut.

”Osan kuvistani teetän albumeihin. Parempia yleensä laitan sovelluksen kautta nähtäville ja myös ostettavaksi.”

Netistä Max lukee enimmäkseen uutisia ja myös itseään koskevia, seksuaali- ja sukupuolivähemmistön asioita. Kodin Kuvalehden nettisivuja hän sattui selailemaan sopivasti juuri, kun lukijoiden luontokuvakalenteriin etsittiin kuvia.

”Kiitos, että valitsitte siihen kuvani!”

Sisältö jatkuu mainoksen alla