Bertta Seppälä on mukana The Voice of Finland -ohjelmassa. Koelauluissa Bertta lauloi Billy Joelin New York State of Mind -kappaleen, jonka hän esitti myös Sannan ja Hermannin häissä.
Bertta Seppälä on mukana The Voice of Finland -ohjelmassa. Koelauluissa Bertta lauloi Billy Joelin New York State of Mind -kappaleen, jonka hän esitti myös Sannan ja Hermannin häissä.

Sanna Saarijärvi ei ole bonustytär Bertta Seppälälle toinen äiti vaan kiva lisä.

”Ei uusperhe varmaan kenenkään haavelistalla ole”, sanoo näyttelijä Sanna Saarijärvi.

”Mutta silloin kun löytää 36-vuotiaana sen oikean, jolla onkin kaksi lasta ja joka asuu Keravalla, sinne mennään. Ei siinä ole vaihtoehtoja.”

Sanna alkoi seurustella puolisonsa Hermanni Seppälän kanssa 12 vuotta sitten. He perustivat pian seurustelun alkamisen jälkeen yhteisen kodin, ja yhteinen tytär Fanny-Amanda syntyi tammikuussa 2007. Hermannilla oli aiemmasta liitostaan kaksi lasta, Bertta ja Womma, jotka asuivat vuoroviikoin isällään ja äidillään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Asiat tapahtuivat niin nopeasti, etten ehtinyt pohtia, miten lasten kanssa pitäisi toimia. Aloimme elää yhdessä, ja käytäntö teki meistä meidän perheen”, Sanna sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”En ole ikinä yrittänyt viedä kenenkään paikkaa. Olen silti vanhempi, huoltaja, en mikään kaveri.”

”En ole ikinä yrittänyt viedä kenenkään paikkaa. Olen silti vanhempi, huoltaja, en mikään kaveri. Koen, että Bertta ja Womma ovat minunkin lapsiani.

Side omaan lapseen syntyy jo synnytyslaitoksella. Rakkaus Berttaan ja Wommaan kasvoi pikku hiljaa. Kun lapsi satutti itsensä tai kaveri sanoi rumasti, tajusin, että minua tarvitaan. Olin vanhempi siinä tilanteessa ja koin, että juuri sillä hetkellä minun sylini ja sanani auttoivat.”

Bertta, 19, kertoo, että suhteessa on joskus haettu rajoja ja tunnettu mustasukkaisuutta. Vuoroasuminen isän ja äidin luona oli Bertalle erityisen tärkeää silloin, kun pikkusisko Fanny syntyi. 

”Olen aina ollut iskän tyttö, ja ensin isän huomio piti jakaa Sannan kanssa ja sitten vielä toisen uuden ihmisen kanssa. Oli tosi tärkeää, että oli äiti, joka oli aina siinä”, Bertta sanoo.

”Sanna ei ole koskaan yrittänyt viedä äidin paikkaa. Koen, että Sanna on osa perhettä ja rakastan häntä, mutta en ole koskaan kokenut, että minulla olisi kaksi äitiä. On äiti, iskä ja Sanna, kiva lisä.”

Mitä Bertta on oppinut Sannalta? Mistä he ovat riidelleet? Milloin he ovat tunteneet ulkopuolisuutta uusperheessä?

Lue koko Perhekuvioita-haastattelu Kodin Kuvalehdestä 6/2018. Voit lukea jutun myös digilehdestä sekä ilmaisena tähtiartikkelina, jos olet tilaaja tai teet kuukauden maksuttoman koetilauksen täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla