”Yksi syy arkuuteeni on koulukiusaaminen. Sen vuoksi minun on vaikea luottaa uusiin ihmisiin. Olen treffeillä kuin kilpikonna, joka kurkkii toista varovasti suojakuorensa alta”, Sauli sanoo.
”Yksi syy arkuuteeni on koulukiusaaminen. Sen vuoksi minun on vaikea luottaa uusiin ihmisiin. Olen treffeillä kuin kilpikonna, joka kurkkii toista varovasti suojakuorensa alta”, Sauli sanoo.

Vantaalaisella Sauli Paavolalla ei ole koskaan ollut tyttöystävää eikä työpaikkaa. Kummastakaan unelmasta hän ei ole luopunut.

”Vihdoinkin. Nyt muut saavat tietää, miltä tuntuu elää Sauli Paavolan jokapäiväistä elämää.

Noin ajattelin, kun koronapandemia viime keväänä alkoi. Yhtäkkiä koko maailma sulkeutui, ja kaikki suomalaiset joutuivat olemaan lähinnä kotona.

Minun arkeani se ei muuttanut mitenkään. Minä olen työtön ja kotona. Olen elänyt ja ollut lähes aina yksin jo 20 vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuulostaa hassulta, mutta koronakevät helpotti oloani. Tunsin pitkästä aikaa yhteenkuuluvuutta muiden kanssa. En ollut enää ainut, joka ei lähtenyt aamuisin töihin eikä tavannut ystäviä, vaan kukaan muukaan ei lähtenyt eikä tavannut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hetken verran olin kuten muut. Normaalista arjestani tuli muidenkin arkea. Se tuntui valtavan lohdulliselta.

Kirjahyllynsä lasivitriinissä Sauli säilyttää aarteitaan, vuosien varrella tulleita joulukortteja, sukulaisten hääkuvia ja kiitoskortteja. ”Jokainen kutsu, jonka saan sukujuhliin, on minulle tärkeä ja ilahduttaa.”

Televisiossa kuulin jonkun selittävän, miten vaikealta tuntuu elää ilman sosiaalisia kontakteja. Teki mieli kysyä: entä jos eläisit niin 20 vuotta? Minä olen elänyt.

Yksinäisyyteen ei totu koskaan. Se on taakka, jonka kantaminen sattuu hiukan joka päivä. Mutta sen kanssa oppii elämään. Voi elää kohtuullisen hyvääkin elämää.

En ole koskaan seurustellut. En ole ikinä pitänyt tyttöä kädestä. Olen 43-vuotias.

20 vuotta olen odottanut ensisuudelmaani. Odotan sitä yhä.

En ole kertaakaan elämässäni rakastunut tai edes ihastunut. Ei ole ollut hilkullakaan. Olen niin ujo, hiljainen ja arka.

En ole uskaltanut mennä ketään ihmistä niin lähelle, että pystyisin ihastumaan. Kun ei lähesty ketään, ei pääse riittävän lähelle ketään. Silloin ei synny edes mahdollisuutta ihastua.”

Mistä Sauli haaveilee? Lue Saulin koko elämäntarina uudesta Kodin Kuvalehdestä 24/2020. Tilaajana voit lukea sen myös digilehdestä.

 

Sauli

paavola

43-vuotias Sauli on valmistunut ammattikoulun tietokoneasentajalinjalta mekaanikoksi. Hän asuu kerrostaloyksiössä Vantaan Korsossa, ja hänen dvd-hyllystään löytyvät kaikki Star Trek -sarjan jaksot sekä Star Wars -elokuvat. Sauli harrastaa tähtitiedettä ja kirjoittaa arjestaan Työttömän päivävuoro -blogia.

Tunturintyttö

Oi Sauli, sinä vaikutat niin symppikseltä mieheltä! Ja komeakin olet! Tunnistan itseäni sinussa.
Minäkin olen varsin erakkoluonteinen nainen, enkä korona-ajasta ole kärsinyt. Viihdyn omassa seurassani niin kotona kuin tunturissakin. Minulla on ollut onni löytää itseni kaltainen aviomies, samanlaisia kotihiiriä olemme molemmat. Kaksi erakkoa onnellisesti yhdessä ja yksinään. Toivon sinulle Sauli onnea ja rakkautta elämääsi. Toivon että uskaltaudut treffeille, ja annat jonkun ihanan ihmisen kurkistaa kilpikonnan kuoresi alle. Kaikkea hyvää sinulle!

  • ylös 247
  • alas 6
Vierailija

Toivottavasti Sauli tämän jutun myötä löytäisit ystävän. Olet rohkea kun usksllat avautua asiasta! Toivotan sinulle kaikkea hyvää!

  • ylös 199
  • alas 4
Sisältö jatkuu mainoksen alla