”Elämänohjeeni kuuluu: Annan turhantärkeiden ihmisten mennä ohitseni. Uimahallin höyrysaunassakin olen huomauttanut, jos lauteilla vain valitetaan ulkonäöstä.”
”Elämänohjeeni kuuluu: Annan turhantärkeiden ihmisten mennä ohitseni. Uimahallin höyrysaunassakin olen huomauttanut, jos lauteilla vain valitetaan ulkonäöstä.”

Sisko Lahtela katsoo mieluummin maailmaa kuin tuijottaa omia ryppyjään. ”En voisi kuvitella meneväni kauneusleikkaukseen. Eihän vanha ihminen ole minkään näköinen, jos kaikki laitetaan tasaiseksi.”

”Olen matkustanut 84 maassa. Olen katsellut maailmaa, en omaa peilikuvaani.

Sen asenteen opin jo lapsena maalla ­Uuraisilla. Kotona kannustettiin luontoon, lukemiseen ja toisten avustamiseen. Ei ollenkaan sellaiseen itsensä nyppimiseen.

Nuorena olin kai aika saman näköinen kuin nykyään, vain naama oli sileämpi. Ja hiukset pidemmät. Rippikoulun jälkeen sain ottaa sähköpermanentin, samoin muut ikätoverini. Rippikoulun yhteiskuva on aika hurjan näköinen!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olen aina ollut naturelli Elli, enkä koskaan ole osannut laittaa yhtään papiljottia päähäni. Ehkä siksi en muista sitäkään, koska ensimmäiset rypyt ilmestyivät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parasta minussa on hyvä ryhti, eläinrakkaus ja se, että olen ystäviä kohtaan tasapuolinen.

Kai ne jossain vaiheessa tulivat, mutta elämässä oli niin paljon kiinnostavampia asioita. Eläimet, liikunta, työ terveydenhoitajana, matkustelu, koko maailma.

Parasta minussa on hyvä ryhti, eläinrakkaus ja se, että olen ystäviä kohtaan tasapuolinen. En tainnut taaskaan mainita yhtään ulkoista seikkaa!

Minulla on ollut vakavien sairauksien vuoksi niin paljon leikkauksia, etten voisi kuvitella meneväni kauneusleikkaukseen. Eihän vanha ihminen ole minkään näköinen, jos kaikki laitetaan tasaiseksi.

Elämänohjeeni kuuluu: Annan turhantärkeiden ihmisten mennä ohitseni. Uimahallin höyrysaunassakin olen huomauttanut, jos lauteilla vain valitetaan ulkonäöstä.

Sitä olen kyllä joskus hätkähtänyt, ettei peilissä enää näykään nuorta tyttöä. Sellainen on kuoren alla olemassa, vaikka muut näkevät mummon ja rollaattorin.

En ole nähnyt peilissä mitään pettymyksiä. Nykyään tosin näkö on heikentynyt niin, etten muutenkaan näe kovin selvästi.”

Siskon tarina on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 12/2018. Lue myös, kuinka 54-vuotias Tiina ja 34-vuotias Outi suhtautuvat ryppyihinsä. Asenteella ainakin, jokainen! Voit lukea jutun myös digilehdestä täältä tai maksuttomana tähtiartikkelina alla olevasta linkistä.

Vierailija

Kyllä on kunnollinen nainen oikealla asialla, ihan malliesimerkki nuorillekin. Ihana oli lukea elämänohjeet, tuli myös oma äiti mieleen. Olisipa monella lapsella Siskon kaltainen isovanhempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla