Vuosi sitten Tomi ja Susanna juhlivat 21. hääpäiväänsä Tallinnassa. "Saimme avainkortit hotellihuoneeseen ja söimme kahdestaan. Oli ihanaa."
Vuosi sitten Tomi ja Susanna juhlivat 21. hääpäiväänsä Tallinnassa. "Saimme avainkortit hotellihuoneeseen ja söimme kahdestaan. Oli ihanaa."

Riihimäkeläinen aviopari Tomi ja Susanna Tuominen paljasti numerossa 14-15/2011, että pitkän suhteen salaisuus on kutittelu. Nyt he käyvät puhumassa hyvästä avioliitosta.

Tomi: "Rakastan yhä Susannan kuorsaamista. Tykkään siitä, kun en itse vielä nuku ja vaimo kuorsaa vieressä. Se ääni on minulle kuin sydänlääke.

Ennen nukahtamista vedän Isä meidän -rukouksen. Silloin kaikki on hyvin. Ihmisellä pitäisi olla iltaisin rauhallinen olo, ei yhtään vihaisuutta.

Rakastuin Susannaan tulisesti 1988 Alavuden erityisammattikoulussa ja pian jo polvistuin. Sanoin: Kulti, rakas, pusipusi, minä haluan sinut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viime heinäkuussa juhlimme 21. hääpäiväämme. Sitä vietimme kuten aina: menimme ravintolaan ja söin valkosipuliperunat. Syön joka hääpäivä valkosipuliperunat, vaikka joidenkin mielestä ne haisevat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Susanna on maailman kaunein nainen. Ihan kuin Miss Suomi. Ihailen häntä myös näyttelijänä. Keskiviikkoisin käymme näytelmäkerhossa.

Sitäkin arvostan, että Susanna on niin tarkkaavainen. Kun lähdemme kotoa, hän muistaa avaimet. Minä en aina muista.

Käymme yhä töissä Rivakan toimintakeskuksessa ja lauantaisin saunassa seitsemästä kahdeksaan. Susanna on söpöliinini. Haluan edelleen kutitella häntä, ja mökötyksen päälle annetaan pusu.

Tänä vuonna sain virsimerkin. Opettelin ulkoa 25 virttä ja sain diplomin seinälle. Se oli juhlapäivä.

Elämäntarinani on tässä: rakastan Susannaa niin kauan kuin elän."

Toista pitää kuunnella

Susanna: "Kodin Kuvalehden juttu oli meille tärkeä. Sen jälkeen olemme käyneet Tompan kanssa puhujakeikoilla. Olemme puhuneet avioliitostamme ja itsemääräämisoikeudesta.

Vaikka meillä on Downin syndrooma, mekin olemme ihmisiä. Osaamme puhua rehellisesti ja kuunnella toista. Tunnen asiat omassa rinnassani, ja minulla on niistä mielipide. Mielipiteeni on, ettei minua ja Tomppaa saa erottaa. Ei koskaan. Niin paljon häntä rakastan.

Avioliitto säilyy, kun kuuntelee toista. Pitää puhua rauhallisesti ja selvästi. Jos puhuu toisen päälle, asiat menevät sekaisin.

Jos Tompalla on huoli, kysyn: Voitko avautua mulle? Osaan kuunnella tarkasti. Pidän salaisuudet.

Uutta elämässämme on keilaus. Olen oppinut myös käyttämään taitavasti iPadia ja katson sieltä musiikkivideoita ja HPK:n matseja. Jos HPK voittaa, tanssimme ja huudamme niin, että ääni lähtee."

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 24/2016.

Tomi ja Susanna kertovat videolla, mitä on rakkaus
kodinkuvalehti.fi/videot
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla