Lentävä kalakukko! Severi Suhonen edustaa savolaista lupsakkuutta parhaimmillaan.
Lentävä kalakukko! Severi Suhonen edustaa savolaista lupsakkuutta parhaimmillaan.

Nyt löytyi oikea mallipuoliso! Hän on kaikesta kiinnostunut, hetkessä eläjä, jopa seksikäs. Listasimme 13 syytä, joiden vuoksi savolainen on paras puoliso.

 1. Hänen kanssaan olet perillä asioista. Savolainen tietää kaiken ja sitä, mitä ei tiedä, ottaa selville. Hän osaa kertoa, kuka on vaihtanut sormuksia tai autoa tai mikä siinä on, ettei naapuria ole näkynyt. Savolaisen puhe voi olla yhtä pitkää kuin leveää, mutta kuulumiset hän kysyy suoraviivaisesti. ”Mittee se sannoo?” on savolaisella small talkilla ”Mitä kuuluu?”.
 2. ”Säilytä kiinnostus toista kohtaan” kuuluu parisuhdeoppaiden perussohje. Uteliaalta savolaiselta se onnistuu luonnostaan – hän on oikea mallipuoliso! Savolainen huolehtii jutustelusta myös täysin itsenäisesti, jos kumppani sattuu olemaan ääni käheänä tai muuten vain hiljaisemmalla päällä. On ihmisiä, jotka puhuvat vähän mutta asiaa – mutta he eivät ole savolaisia.
 3. Elämä lupsakkaan savolaisen kanssa on kuin jatkuvaa maalaiskomediaa. Kielitaitokin kehittyy, kun savolainen puhua pulputtelloo mitä erikoisimmilla sanoilla. Ja kun savolainen sanoo, että ”eepä oo hättee mittee”, tulee tosi turvallinen olo.
 4. Puoliso voi tuntea itsensä savolaisen rakkaansa rinnalla todella dynaamiseksi, kun tämä puntaroi kaikkea huolellisesti – ”voipi olla noinnii tai voipi olla olemattakii”.
 5. Savolainen vaikuttaa niin perin pohjin leppoisalta, että hänen kanssaan ei edes tajua riitelevänsä. Lupsakka savolainen osaa kyllä myös sivaltaa sanoilla, mutta usein piikittely on niin kierosti kätkettyä, ettei sitä huomaa. Riita tyssää myös siksi, että lopulta savolainen toteaa aina eri mieltä olevalle, että ”suathan sinä noinnii ajatella”.
 6. Savolaisen kumppanin ansiosta et tarvitse mindfulness-kursseja, sillä hänen kanssaan rauhallista elämänasennetta oppii kyllä ilmankin. Kun puoliso on hötkyilemätön ”elä kiireellä immeinen ihtees pilloo” -tyyppiä, hätäisempikin touhottaja oppii hidastamaan ja elämään hetkessä.
 7. Zen-taitojen lisäksi savolaisen kanssa oppii uudenlaista aikataulutusta ja ennakointia, sillä lähtökiireessä savolainen joka tapauksessa päättää vielä keittää kahvit, huastella naapurin kanssa viimeiset kuulumiset tai piipahtaa torilla.
 8. Savolainen ei tyrki muita tieltään kyynärpäät levällään vaan osaa kursailla kohteliaasti. Hän ei ryntää kahvipöytään vaan menee vasta, kun on useampaan kertaan sanottu, että ”tulukeehan kahville” ja ”kääkeehän pöytään”.
 9. Isäntänä tai emäntänä savolainen on vieraanvarainen ja kehottaa syömään niin, että napa ruskaa. Itsekään hän ei ole kranttu vaan syö hyvällä halulla.
 10. Kalakukon suhteen savolainen on enemmän joko kuori- tai sisusihminen. Erityinen yhteensopivuuden ja sopuisien vuosien enne on, jos toinen puolisoista pitää enemmän kalakukon kuoresta ja toinen sisuksista.
 11. Savolainen ei haikaile parempaa vaan on perustyytyväinen elämäänsä ja itseensä. Hänen mielestään Kuopio on itsestään selvästi muoalimman napa, jonka kanssa erinomaisuudesta kilpailee korkeintaan Mikkeli. Savon murre on jopa äänestetty Suomen seksikkäimmäksi murteeksi. Se hämmästyttää kaikkia muita paitsi savolaisia. Vaan tuskinpa on sattumaa, että monet myyntimiehet turvautuvat savon murteeseen, kun pitäisi löytää tie asiakkaan sydämeen.
 12. Kuuntelijan on hyvä olla tarkkana myös silloin, kun savolainen tunnustaa rakkautensa, jottei vain kävele onnensa ohitse. ”Ootko sinä minun tuleva vai mänevä vaemo?” on savolainen tapa ilmaista kiinnostus. Kosinta on kyseessä, kun savolainen kysyy: ”Miltee se tuntus vielä joskus muata meijän sukuhauvassa?”
 13. Jos käy sellainen onni, että saa savolaisen puolisokseen, hän ei siitä helpolla lähde. ”Kompastelu voep estee kuatumisen”, savolainen ajattelee vaikeampina päivinä. ”Anna kaekkes, vua elä periks.”


Asiantuntijoina joukko savolaisia ja heidän puolisoitaan.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  Sisältö jatkuu mainoksen alla
  savolaenen ei oo pikkumaenen

  Niin se vuan on, että aetoo savonkieltä  ei matkimalla kukkaa opi, vaekka miten yrittäs. Johan se sano "Neil Hardwick" :" savonkiel kuulostaa ihan ranskalta", se ku soljuu ja muljuaa iha samallalaella. Ja eipä, tarvii tuppisuuna olla ku kaks savolaesta tappoo toesesa. Huomenna se suattaa paestoo päevä tae suattaahaa tuo sattoo ropsauttooki..

  • ylös 24
  • alas 8
  Sisältö jatkuu mainoksen alla