Vanhemmat, joilla on kaksi tytärtä, ovat onnellisempia kuin muut parit, väittää brittitutkimus. Katso, miten lapsimäärä ja ikä vaikuttavat vanhempien onnellisuuteen.

Jos haluat maksimoida perheonnesi, synnytä kaksi tyttöä. Brittitutkimuksen mukaan vanhemmat, joilla on kaksi tytärtä, ovat onnellisempia kuin muut parit.

Salaisuus on kuulemma siinä, että tytöt leikkivät mielellään keskenään, auttavat kotitöissä ja käyvät toistensa tukkaan kiinni keskimääräistä harvemmin.

Toiseksi onnellisimpia ovat vanhemmat, joiden perheessä on yksi poika ja yksi tyttö.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Onnettomimmiksi julstautuivat parit, joilla oli neljä tyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onnellisia ovat myös he, jotka synnyttävät mahdollisimman vanhoina. Vanhat vanhemmat nimittäin nauttivat lapsistaan enemmän kuin nuoret, vakuutetaan Mikko Myrskylän ja Rachel Margolisin väestötieteellisessä tutkimuksessa.

Yli 40-vuotiaat vanhemmat ovat tutkitusti selvästi onnellisempia kuin ikätoverinsa, joilla ei ole lapsia. Alle 30-vuotiaat vanhemmat sen sijaan ovat onnettomampia kuin lapsettomat ikätoverinsa.

Kun lapsia tulee lisää, nuoret äidit ja isät taantuvat entistä onnettomammiksi, kun taas yli nelikymppisten onni sen kuin kasvaa lapsi lapselta.

Lisää tietoa: Psychologie, bounty.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla