Oma hevonen oli yksi Ira Koivun suurista haaveista. Raittiuden ansiosta haave toteutui.
Oma hevonen oli yksi Ira Koivun suurista haaveista. Raittiuden ansiosta haave toteutui.

”Ei raitistuminen ole erityisen vaikeaa. Paljon vaikeampaa on elää tissutellen”, sanoo viinikoukusta irti päässyt Ira Koivu. 

Ansaittu nautinto. Sellaisena kirjailija ja valmentaja Ira Koivu viiniä pitkään piti. Lasi laadukasta kylmää valkoviiniä iltaisin, kun lapsi oli mennyt nukkumaan, ihanaa. Yksinhuoltajan ikioma hetki.

Vähitellen yhdestä lasillisesta tuli kaksi ja kahdesta kolme.

”Keväällä 2011 havahduin siihen, että satunnaisesta lasillisesta oli tullut pullollinen joka ilta. Vaikka aamulla päätin, että tänä iltana en ota, silti otin. Riippuvuus oli alkanut hallita elämääni. Kulissini pysyivät pystyssä, mutta minusta oli kadonnut kaikki ilo”, Ira sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun ihmisestä katoaa ilo, jäljelle jää yllättävän vähän. Iloton ihminen unohtaa, kuka on ja mistä pitää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Alkoholi latistaa kaikki tunteet. Lohdullista on se, että kun juomisen lopettaa, ilo alkaa palautua hyvin nopeasti”, Ira Koivu sanoo.

”Raitistuminen oli minulle lopulta helppoa ja ihanaa. Ei selvin päin eläminen ole ihmiselle erityisen vaikeaa, paljon vaikeampaa on elää tissutellen.”

Rakenna elämä, johon voit rakastua

Kun Ira päätti jättää tissuttelun, hän alkoi lukea tietokirjallisuutta ja kehitellä uusia, itseään innostavia ajatusmalleja. Hän tajusi, että korkin sulkeminen ei riitä.  Arki ja uskomukset olisi rakennettava alusta kokonaan uudelleen.

”Olin alun perin alkanut juoda, koska olin ollut tyytymätön elämääni. Kun raitistuin, päätin tehdä elämästäni niin ihanaa ja nautinnollista, että minun ei enää koskaan tarvitsisi paeta sitä.”

Ira alkoi listata haaveitaan. Hän huomasi haluavansa rauhaa, aikaa ja vapautta. Ja hevosen. Varsinkin hevosen. Niinpä hän irtisanoutui vakityöstään, muutti tyttärensä kanssa Espoosta Hämeenlinnaan, ryhtyi yrittäjäksi ja osti hevosen.

”Rakastuminen omaan elämään on paljon vahvempi voima kuin itsekuri.”

Mikä oli raitistumisessa Ira Koivun suurin oivallus? Mikä ajatus auttoi vaikeana hetkenä? Lue Iran koko haastattelu Kodin Kuvalehdestä 3/2021 tai digilehdestä.

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla