Miksei lääkäri tai terveydenhoitaja voisi mennä vanhuksen luokse samaan tapaan kuin neuvolan terveydenhoitaja tulee vastasyntyneen vauvan kotiin?

Olen miettinyt, miksei lääkäri tai terveydenhoitaja voisi mennä vanhuksen luokse samaan tapaan kuin neuvolan terveydenhoitaja tulee vastasyntyneen vauvan luo kotiin. Tai tuli ennen. En tiedä onko tämäkin tapa jo kuopattu.

Totta kai tähän sanotaan, että kotikäynnit ovat liian kalliita, mutta monissa muissa maissa asiaa mietitään asiakkaan näkökulmasta ja kotikäynnit onnistuvat. Kalliimmaksi tulee hoidattaa isoa vaivaa myöhemmin kuin tulla potilaan luokse silloin, kun vaivat ovat pieniä.

Lääkärin kotikäynti olisi pieni askel inhimillisempään suuntaan. Matka terveyskeskukseen voi olla vanhukselle vaikea, mutta lääkärin tai hoitajan on helppo hypätä autoon tai bussiin. Rahaa käytetään turhempaankin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lisette

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei nimimerkki Lääkärit kotikäynnille vaan! Kiva kuulla kokemuksiasi Saksasta ja että siellä lääkärit tekevät kotikäyntejä. Yksinäisyys on kyllä todellinen ongelma sairauksien lisäksi, olet aivan oikeassa. Onneksi on paljon muitakin vanhusten luona käyviä ihmisiä, tarvittaessa mm. kotihoitajat.

Lääkärit kotikäynnille vaan

Kannatettava ajatus, Lisette. Saksassa lääkärit tekevät kotikäyntejä ja systeemi toimii mainiosti.

Digitaaliset kotikäynnit, joista meillä on puhuttu, toimivat varmaan nuoremman polven kanssa ja tulevaisuudessa tekniikkakin sen paremmin mahdollistaa. Mutta nykyvanhusten kanssa parasta olisi lääkärin vierailu kotona aivan livenä.

Samalla tulisi hoidetuksi paljon muutakin, sillä vanhukset ovat ennen kaikkea yksinäisiä. Lääkärikin on seuraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla