Kun vauva totutetaan elämän ääniin, kotona voi olla vaikka yhteislaulutilaisuus, eivätkä vauvan unet katkea.

Lähipiiriimme syntyi vauva. Perheen isällä on lapsi ennestään, mutta äidille vauva on ensimmäinen.

Aiemmin kyläilimme usein toistemme luona. Nyt tapaamiset ovat vähentyneet, sillä ilta kuluu kuiskaillen olohuoneessa ja vauvaa nukuttavaa äitiä odottaen. Jos keskustelu alkaa mennä normaaliksi, äiti tulee makuuhuoneesta ja hyssyttelee, että lapsi ei saa melulta unta.

Mies katselee alaviistoon, mutta ei sano mitään, sillä äiti on ottanut lapsen kanssa pomotuslinjan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Meillä on kolme lasta. Tiedän, että lapset oppivat nukkumaan missä vain ja vaikka minkälaisessa melussa, kun tottuvat siihen pienestä pitäen. Ei meillä ollut mahdollista pitää isompia lapsia äänettöminä, kun vauva laitettiin päiväunille tai yöpuulle. Lapset nukahtivat ongelmitta vaikka television viereen, kun uni yllätti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos vauva opetetaan siihen, että nukkuessa pitää olla aivan äänetöntä, hän havahtuu pienestäkin risahduksesta. Jos perheessä ei ole muita lapsia, kannattaa pitää vaikka radio päällä, jotta lapsi tottuu elämän ääniin.

Kun lapsi saa melukylvyn, kotona voi olla vauvan nukkuessa vaikka yhteislaulutilaisuus, eivätkä unet katkea. Sanoinko tuon lähipiirin tuoreelle äidille? En tietenkään. En halua rikkoa välejämme, kun jo nyt vierailumme tuntuvat olevan rasite eikä ilon aihe.

Pois hyssyttely

Supermutsi

Oletkohan jo itse unohtanut, millaista elämä pienen ihmisen alun kanssa on? Ehditte kyllä kyläillä, kun lapsi on vähän varttunut. Mielestäni olisi ihan kohteliasta edes yrittää ymmärtää uudessa tilanteessa olevaa tuoretta äitiä, eikä kirjoitella lehtien palstoille omista maanmainioista kasvatusvinkeistä. Kukin tekee tyylillään ja vauva-aika on herkkä vaihe myös tuoreelle äidille. Arvostelun ja ällistelyn sijaan voisit vaikka kunnioittaa vauvaperheen arkea ja jättää kyläilyt vähemmälle. Ihan yhdenkin vauvan kanssa voi olla raskasta, vaikka sinä suurperheen äitinä varmasti oletkin ollut sata kertaa tukalammissa tilanteissa ;)

Siperia opettaa

Meillä oli lapsia joka lähtöön. Ei siinä ollut mahdollisuutta hyssyttelyyn. Siksi tiedän myös, että lapset oppivat nukkumaan melussakin.

Katsopa vaan ystävääsi, miten on, kun heillä on kolmas tai neljäs lapsi samassa tilanteessa. Tuskin enää silloin hyssytellään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla