Minulla on ajokortti, mutta en ole ajanut vuosiin. Miten minusta saisi leivottua autokuskin? En nimittäin halua jäädä tuttavieni tapaan pulaan, jos jäisin leskeksi.

Olen periaatteessa onnekas, koska minulla on ajokortti.  Se antaa mahdollisuuden itsenäiseen liikkumiseen. Olen kuitenkin jättänyt edun käyttämättä.

Nuorena ajoin autoa jonkin verran, mutta nykyisin istun vain nätisti apumiehen paikalla.

Mieheni väsyy pitkiin ajamisiin, ja minun olisi vuorollani käytävä rattiin.  Mutta olen tullut araksi, enkä luota omiin reaktioihini. En kestä myöskään yhtään neuvomista, mitä mieheni harrastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuttavapiirissäni on naisia, joilla ei ole ajokorttia, ja he ovat pulassa, kun jäävät leskiksi.  Mikä avuksi, että minusta saisi vielä leivottua autokuskin?

Kortti ”hyllyllä”

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hyvä keino on ottaa autokoulusta ajotunteja. Saat harjoitella turvallisesti, kun voit luottaa opettajan estävän mahdolliset vaaratilanteet. Helpompaa varmasti on myös, kun oma puoliso ei ole opettamassa. Itsenäistä harjoittelua kannattaa tehdä ensin isolla kentällä tai pienemmillä teillä, joissa ei ole paljon muuta liikennettä. Ja luota itseesi, osaat kyllä! Äitini ajoi ajokortin 50-vuotiaana ja jos hänkin oppi uuden taidon myöhemmällä iällä, sinäkin onnistut varmasti palauttamaan mieleen nuorempana opitun.

Vierailija

Ongelman suuruus johtuu tietysti siitä, missä asuu. Jouduin just hyppäämään rattiin 10 v tauon jälkeen, kun mies joutui silmäleikkaukseen ja sen seurauksena oli ehdoton ajokielto. Meiltänon 15 km lähimpään kauppaan samoin kuin lähimmälle bussipysäkille. Nyt ajan, mutta en edelleenkään mielläni..Helsingissä asuessani en kaivannut autoa lainkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla