Pelkään, että lapseni perivät suvussani esiintyvän alkoholismin. Miten voin katkaista viinan sukukirouksen?

Suvussani on joka sukupolvessa ainakin yksi alkoholin ongelmakäyttäjä. Isäni on yksi heistä.

Juomisesta ja sen seurauksista kärsii koko perhe ja lähisuku. Perheeseen kehittyy myös salailun kulttuuri, etteivät ulkopuoliset näkisi, millaista meillä on.

Isäni on tuurijuoppo. Hän on kuivilla pitkiä aikoja, mutta kun hän ratkeaa ryyppäämään, rajaa ei löydy, ennen kuin hän on pohjalla. Siinä menevät säästöt ja työpaikat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun muutin kotoa, en juuri näe isääni selvinä kausina, koska silloin hän tekee töitä yötä päivää. Humalassa hän haluaa väkisin tulla meille. Hän on jopa asunut meillä hetken menetettyään asuntonsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun isäni asui meillä, lapseni näkivät ukkinsa humalassa ja jouduin kertomaan, mistä oli kysymys. En halua lapsilleni sitä piilottelun ja valheiden perimää, missä olen itse kasvanut.

Pelkään, että lapseni perivät ukkinsa alkoholismin ja mietin, miten sen voi ehkäistä? Miten voi katkaista viinan sukukirouksen? En itse nauti alkoholia kuin hyvin harvoin, sillä en halua altistautua minussa piilevälle sukuperimälle.

Onko toivoa

Tipasta tapa

Olen kertonut lapsilleni että suvussamme on vahva alttius alkoholismiin,että se kannattaa pitää aina mielessä. On suurempi riski jäädä koukkuun. Parhaiten sen välttää kun ei juo alkoholia,tai ei ainakaan yksin tissuttele murheeseen. Oma isäni kuoli alkoholin aiheuttamaan myrkytykseen. Oma alkonkäyttö on todella vähäistä,lähinnä juhlissa pari lasia viiniä muutaman kerran vuodessa.

Vierailija

Suomalainen kännejä ihannoiva yhteiskunta ei ainakaan helpota asiaa. Kannattaa katsoa työ- ja elinmahdollisuuksia maista, joissa ei juopottelu ole niin coolia. Siis jos tosissasi haluat pelastaa lapsesi viinan kiroilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla