Joidenkin kanssa kemiat vain kohtaavat paremmin. Entä jos näin käy yhden oman lapsen kanssa, vaan ei tämän sisaruksen?
Joidenkin kanssa kemiat vain kohtaavat paremmin. Entä jos näin käy yhden oman lapsen kanssa, vaan ei tämän sisaruksen?

Joskus vanhemman on vaikea tunnustaa itselleenkään, että hänellä on jälkikasvunsa joukossa lempilapsi. 

Monista vanhemmista tuntuu, että yksi lapsi on muita läheisempi, vaikka kaikkia rakastaisi yhtä paljon. Oletko itse kokenut näin? Miltä se sinusta vanhempana tuntuu? Millä keinoin vältät suosimasta yhtä lasta muiden kustannnuksella? Vastaa KK:n kyselyyn! Kaikkien 5.10. mennessä vastanneiden kesken arvotaan kolme uutuuskirjaa. Vastauksia saatetaan käyttää anonyymeina Kodin Kuvalehden artikkelissa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni.

Olen vähitellen huomannut, että avuliaisuuttani käytetään hyväksi. Mitä minun pitäisi tehdä, kun ei haluaisi olla pikkumainen, mutta kuppini täyttyy?

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni. Toisaalta, onko sellainen kaveruus minkään väärtti, joka loppuu siihen, että toinen ei tosinaan jaksa auttaa?

Vaikka kieltäytyminen on minulle vaikeaa, olen nyt päättänyt tehdä muutoksen. En enää auta ihmisiä, jotka eivät tunne vastavuoroisuutta.

Sun mutsis

Kaiken kokemani jälkeen minusta sujuva arki on parasta, mitä voi olla.

Ihmettelen nykyisin vallalla olevaa arjen halveksintaa. Sanalla ’arkinen’ tarkoitetaan mitäänsanomatonta, väritöntä ja tylsää. Arki nähdään yksitoikkoisena puurtamisena.

Elämässäni on ollut niin vastoinkäymisiä kuin myös suuria onnen hetkiä. Kaiken kokemani jälkeen minusta arki on parasta, mitä voi olla. Hyvin sujuvassa arjessa ei ole suuria murheita tai ongelmia eikä myöskään huikeita rakastumisia, jotka sotkevat elämän kokonaan ruokahalusta ja nukkumisesta alkaen.

Tavallinen arki sisältää onnenhetkiä ja mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa. Tasaisen arjen vastoinkäymiset ovat kohtuullisia ja niiden kanssa selviää ilman, että koko elämä romahtaa. Kun arki on mukavan tasaista, ihmisen ei tarvitse joka päivä pähkäillä, että mitenköhän tämäkin päivä menee.

Olen sitä mieltä, että tavallisen arjen maine pitää parantaa. Arki on ihmisen parasta aikaa!

Arkimaija