Punssirullalla on hassu lempinimi: dammsugare eli pölynimuri.
Marsipaanifanit rakastavat ruotsalaisia punssirullia. Katso videolta, miten teet hauskat leivonnaiset itse.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Punssirullat
16 kpl, 1 t
Sokerikakkulevy
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Massaan
- 100 g voita huoneenlämpöisenä
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 rkl punssia
- 400 g marsipaania (jääkaappikylmää)
- tomusokeria kaulimiseen
- 100 g tummaa suklaata
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Vetäise kakkulevy leivinpapereineen tasaiselle alustalle. Anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Murustele joukkoon sokerikakkulevy. Lisää kaakaojauhe ja punssi. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimen pienimmällä teholla.
- Muovaa taikina tasaiseksi massaksi. Nosta se leivonta-alustalle, muovaile pötköksi ja jaa 16 palaan. Muotoile jokaisesta palasta noin kuuden sentin mittainen pötkö.
- Vaivaa kylmä marsipaani leivonta-alustalla tasaiseksi. Anna sen pehmetä hetki huoneenlämmössä. Kylmä marsipaani ei tartu alustaan, mutta aavistuksen pehmenneenä sitä on helpompi työstää. Kauli marsipaani tomusokerin avulla levyksi, joka on kooltaan noin 25 cm x 25 cm. Jaa se 16 neliöksi.
- Kääräise marsipaanineliöt taikinapötköjen ympärille. Nipistä marsipaanin sauma kiinni ja nosta leivokset alustalle saumapuoli alaspäin.
- Sulata suklaa. Dippaa punssirullat molemmista päistään suklaaseen. Nosta leivinpaperille ja anna jähmettyä.
Seuraa meitä Facebookissa