Piparien koristeet antavat vinkin mausta! Nämä piparit on maustettu salmiakki- ja piparminttusuklaarouheilla sekä sokeroiduilla appelsiinikuoripaloilla.
Piparien koristeet antavat vinkin mausta! Nämä piparit on maustettu salmiakki- ja piparminttusuklaarouheilla sekä sokeroiduilla appelsiinikuoripaloilla.

Aina ei tarvitse tyytyä perinteisiin makuihin. Hurmaannu piparitaikinan joukkoon rouhitusta suklaasta, appelsiinista ja salmiakista.

Kaupan pakastepiparitaikina on kiireisen joululeipurin pelastus! Valmiista piparitaikinasta saa persoonallisen, kun taikinan joukkoon kaulii erilaisia makurouheita. Piparin makumaailman sopivat loistavasti suklaa, appelsiini, inkivääri, mantelit, salmiakki ja piparminttu. 

Valitse täyteläinen suklaa, raikas appelsiini, kirpeä inkivääri tai tulinen salmiakki.

Tee rouheet itse monitoikoneella tai käytä kaupan valmiita karkki- ja suklaarouheita. 

Kokeile ainakin näitä makuja:

 1. Raastettua appelsiininkuorta ja valmiiksi kuutioituja appelsiinin kuoripaloja
 2. Salmiakkimurskaa (Turkinpippuri)
 3. Piparminttusuklaarouhetta (Marianne Crush)
 4. Sokeroituja inkivääripaloja (Dr. Oetker)
 5. Taloussuklaarouhetta
 6. Manteli- ja pähkinärouheita

Näin onnistut:

 • Kauli piparitaikinasta suorakaiteen muotoinen levy.
 • Ripottele taikinalevyn pintaan makurouhe ja kauli rouheet kiinni taikinan pintaan. Tällä tekniikalla rouheet nousevat taikinasta esiin ja pilkuttavat piparit.
 • Jos haluat laittaa tuhdimmin rouhetta, ripottele rouhetta taikinalevyn toiselle puolella ja käännä päälle levyn toinen puoli. Jatka sitten kaulimista. Tätä tekniikkaa kannattaa käyttää isompien appelsiinin kuoripalojen ja inkiväärin kanssa. Myös salmiakkirouhe kannattaa kaulia taikinan sisään, koska karkki palaa helposti.
 • Kauli maustettu piparitaikina suoraan leivinpaperille – rouheinen taikina on hieman vaikeampi käsitellä, joten sitä kannattaa siirrellä mahdollisimman vähän. Paista piparit kypsiksi uunissa ja anna jäähtyä.
 • Koristele piparit samoin maustein millä taikinakin. Näin syöjät saavat kivan vinkin, millaista makua on luvassa! 
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla