Herkullisen kostean mutakakun sisään on piilotettu piparitaikinaa.
Herkullisen kostean mutakakun sisään on piilotettu piparitaikinaa.

Nopean suklaakakun ja pakastepiparitaikinan yhdistelmästä tulee joulun helpoin ja herkullisin leivonnainen.

Näyttävä piparisuklaakakku on kiireisen leipojan pelastus! Se onnistuu sekoittamalla ja on valmis puolessa tunnissa. Herkullisen kakun salaisuus on valmiista pakastepiparitaikinasta tehdyt piparinopat, jotka sekoitetaan mutakakkumaiseen taikinaan.

Piparitaikinaa revitään kakkutaikinan joukkoon runsaasti.

Kakun valmistus onnistuu yhdessä kulhossa ilman ainesten vaahdottamista. Sulata ensin voi ja suklaa ja lisää sokeri. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon loput aineet. Sen jälkeen paloittele sulaneesta piparitaikinasta nopan kokoisia kuutioita ja sekoita taikinaan. Levitä taikina kakkuvuokaan ja revi pinnalle vielä lisää piparitaikinaa.

Paista kakkua maltilla: se saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi mutakakun tapaan.

Kakku kuorrutetaan kermavaahdolla ja koristellaan pipareilla. Helppoa ja näyttävää!

Lopuksi kakku kuorrutetaan kermavaahdolla, johon istutetaan pipareita koristeeksi. Kakku maistuu myös ilman koristelua. Rosoisen pinnan voi koristella myös tähtipölyllä. Mausta tomusokeri ripauksella kanelia ja tomuta kaneli-sokeria kakun pinnalle.

Tee piparisuklaakakku tällä ohjeella: