Rocky road + mutakakku = helppo ja sopivan överi herkku, jota kannattaa kokeilla!
Rocky road + mutakakku = helppo ja sopivan överi herkku, jota kannattaa kokeilla!

Ruotsalaiseen tapaan leivottu mutakakku on täydellisen tahmea ja onnistuu jokaiselta. Sopivan överiksi kakku muuttuu, kun siihen sekoittaa suolapähkinöitä, valkosuklaata ja pieniä vaahtokarkkeja.

Suklaata ilman suklaata! Kun ruotsalaista mutakakkua eli kladdkakaa maistaa, ei melkein voi uskoa, että siinä on vain muutama lusikallinen kaakaojauhetta. Niin täydellisen suklainen on kakun maku.

Parhaassa mutakakussa on tumma ja rapea kuori sekä valuvan tahmea sisus. Kun tähän vielä yhdistää Rocky road -aineksia eli suolapähkinöitä, valkosuklaata ja pieniä vaahtokarkkeja, käsillä on kahvipöydän ja lastenkutsujen tyrmäävin makea herkku.

Huippuhelppo ja nopea – ja silti maku hipoo taivaita

Mutakakku sopii mainiosti myös aloitteleville leipojille, koska se on äärimmäisen helppo tehdä: Ensin sulatetaan voi. Munat ja sokeri vatkataan nopeasti kulhossa vispilällä ja joukkoon lisätään loput aineet.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Irtopohjavuoassa paistaminen on helpointa. Sen avulla kakku irtoaa varmimmin vuoasta.

Kakku onnistuu parhaiten irtopohjaisessa vuoassa, jossa pohjan ja reunan väliin saa pingotettua leivinpaperipalan. Jätä leivinpaperin liepeet vuoan reunojen ulkopuolelle. Jos vuoka falskaa, taikinasta irtoava rasva ei valu uuniin vaan pysähtyy leivinpaperiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pyöräytä kakku vielä paistamisen jälkeen puisella veitsellä irti reunoistaan ennen kuin annat sen jäähtyä. Näin varmistat, että se irtoaa vuoasta nätisti.

Uskalla jättää lähes raa'aksi – kakku jatkaa kypsymistään

Mutakakun onnistuminen riippuu paistoajasta. Kakku on uskallettava ottaa uunista siinä vaiheessa, kun se tuntuu tikulla koitettaessa suorastaan raa’alta. Kakku nimittäin kypsyy vielä uunista ottamisen jälkeenkin. Sen kuuluu olla sisältä nimensä mukaisesti kuin mutaa.

Kakku on parhaimmillaan hiukan lässähtäneenä.

Kakkuun ei välttämättä tarvitse mitään nostatusainetta. Jos toivoo siitä vähemmän lässähtäneen näköistä, taikinaan voi lisätä vähän leivinjauhetta.

Hyvää sellaisenaan tai överisti kuorrutettuna

Rocky road -karkkien hengessä mutakakkutaikinan joukkoon sekoitetaan vaahtokarkkeja, suklaata ja pähkinöitä. Kypsän kakun päälle voi vielä lisätä rapeutta tuovia keksinpaloja.

Jos näin överi versio tuntuu liian makealta, kakun voi syödä ihan sellaisenaan tai jäätelön kanssa. Kirpeät marjat kuten punaherukat ja vadelmat taittavat ihanasti kakun makeutta.

Tee täydellisen överi Rocky road -mutakakku tällä reseptillä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla