Makaronin ja jauhelihan sekoitus vie makumuistoissa 1980-luvulle. Hyvää yhä!
Makaronin ja jauhelihan sekoitus vie makumuistoissa 1980-luvulle. Hyvää yhä!

Tämä puolivalmis makaronilaatikko valmistuu yhdellä pannulla eikä vaadi varsinaista kokkaustaitoa.

Joskus käy niin, että makaronilaatikkokin tuntuu liian työläältä munamaitoineen ja uunikypsennyksineen. Silloin on tartuttava makaronipataan, klassiseen arkiruokaan 1980-luvulta.

Makaronimössö, pääkallo ja pulisoossi. Rakkaalla sapuskalla on monta nimeä. 

Tämän puolivalmista makaronilaatikkoa muistuttavan padan valmistus vie nopeimmillaan vain 15 minuuttia ja onnistuu yhdellä pannulla. Varsinaista kokkaustaitoa ruoka ei vaadi.

Jauheliha tarvitsee ison pannun ja malttia

Menestyksen salaisuus on kahdessa asiassa: kunnon mausteissa ja jauhelihan ruskistuksessa.

Ruskista jauheliha isoimmassa paistinpannussasi. Näin lihalla on reilusti tilaa, eikä se ala kiehua. Sekoita ruskistettavaa jauhelihaa niin harvoin kuin suinkin maltat. Pinnasta tulee rapeampi.

Kun jauheliha on kunnolla ruskistettu, lisää joukkoon mausteita ronskisti, ettei maku jää pliisuksi. Ja muista sipuli! Ilman sitä tämä jauheliharuoka ei maistu juuri miltään.

Keitä makaronit samassa padassa tai erikseen

Jos haluat välttää tiskiä, lisää keittämättömät makaronit tässä vaiheessa pannulle. Peitä seos vedellä ja anna kiehua kunnes makaroni on kypsää. Makaronit voi myös keittää erikseen ja sekoittaa jauhelihan joukkoon vasta kypsinä. 

Tee supernopea makaronipata tällä reseptillä: