Mehevä appelsiinikakkutaikina on suit sait sekoittamalla valmis.
Mehevä appelsiinikakkutaikina on suit sait sekoittamalla valmis.

Talven ihanimmassa kahvipöytäherkussa kovat rasvat on fiksua vaihtaa sydänystävälliseen öljyyn. Aurinkoinen maku on peräisin appelsiineista.

Kun leivonnassa kovat rasvat vaihtuvat pehmeään öljyyn, kakun mehevyys ei kärsi lainkaan, mutta herkuttelijan sydän ja aivot kiittävät. Vaatimattoman näköinen appelsiini-oliiviöljykakku on täynnä makua. 

Ihana kakku sopii arjen iloksi myös siksi, että leipominen on vaivatonta ja reseptiä on helppo muunnella. Jos hedelmäkopassa on appelsiinien sijasta veriappelsiineja tai sitruunoita, niitä voi käyttää yhtä hyvin. Kakun saa helposti myös gluteenittomaksi, kun vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Vatkaintakaan ei tarvita - puuhaarukka riittää.

Valmis kakku maistuu sellaisenaan, mutta jos kaipaat kastiketta, kokeile sekoittaa maustamattomaan jugurttiin vaniljasokeria. Täyteläinen vaniljakastike on terveellisempää kuin kermavaahto, mutta ei jää maussa lainkaan jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Appelsiini-oliiviöljykakku

8–12 palaa | 15 min + 30 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

1½ dl mantelijauhetta

1 rkl unikonsiemeniä

1 tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

½ tl suolaa

1½ dl oliiviöljyä

1½ dl maustamatonta jugurttia

½ dl appelsiinin tai sitruunan mehua

3 tl raastettua appelsiinin- tai sitruunankuorta

1 muna

tomusokeria

 

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle leivinpaperi.

Sekoita sokeri, jauhot, unikonsiemenet, kohotusaineet ja suola.

Lisää joukkoon öljy, jugurtti, sitrusmehu, kuoriraaste ja muna. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vatkata. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia.

Tupruta kakun pinnalle tomusokeria.

 

Kodin Kuvalehdestä 1/23 löydät lisää herkullisia arkireseptejä, joissa on tehty terveellisiä hyvän olon valintoja. Jutun voit lukea myös Digilehdistä. Jos et vielä tilaa lehteä, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla