
Täydellinen blini on sisältä kuohkea ja pinnalta rapea blini. Näillä vinkeillä onnistut varmasti.
Rapeaksi paistetut blinit ovat alkutalven herkkua. Blinien maun juju on tattarijauhoissa ja kuohkeuden siinä, että taikinan antaa nousta rauhassa. Paistamiseen kannattaa käyttää voita, jotta pinnasta tulee maukas ja rapea.
Anna taikinalle aikaa ja riittävän iso kulho
Blinitaikina paranee vanhetessaan, joten anna sille reilusti käymisaikaa.
Hiiva happamoittaa ja kuohkeuttaa taikinan, kun se saa tehdä taikojaan useita tunteja. Taikinan voi jättää jo edellisenä päivänä tekeytymään huoneenlämpöön.
Varaa taikinalle myös riittävän iso kulho, sillä se nousee runsaasti.
Kirkasta voi, karkota käry
Kirkastettu voi kestää kovia paistolämpötiloja eikä käryä kuten tavallinen. Siksi se sopii erinomaisesti blinien paistamiseen.
Kirkastettu voi säilyy jääkaapissa.
Näin teet kirkastettua voita itse:
- Sulata pala voita kattilassa sekoittamatta.
- Nosta kattila liedeltä ja anna sen seistä muutama minuutti.
- Kuori voin pinnalle noussut vaahto.
- Kaada kirkkaankeltainen voi varovasti toiseen astiaan niin, että valkoinen sakka jää kattilaan.
Kirkastettu voi säilyy jääkaapissa, ja sitä voi käyttää ruokaöljyn tapaan.
Pikkuporukalle pannulta, isommalle etukäteen
Blinit ovat parhaimmillaan suoraan kuumalta pannulta lautaselle kipattuina. Valurautainen lettupannu on oiva apu: sillä paistat neljälle ruokailijalle blinin samaan aikaan.
Paista blinit etukäteen, jos syöjiä on paljon.
Jos syöjiä on paljon, paista blinit etukäteen. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille ja lämmitä tarjolle 200-asteisessa uunissa voisulalla valeltuina.
Paista blinit tällä reseptillä. Löydät reseptistä myös kolme herkullista täytettä.