Hiljaisuus on rentouttavaa myös leipojalle. Sekoittamalla valmistuvat mokkapaladonitsit, omenakakku, puolukkapiirakka, keikauspullat ja peltibanoffee pelastavat, kun juhlaherkkuja on aikaa leipoa vasta yöllä.
Hiljaisuus on rentouttavaa myös leipojalle. Sekoittamalla valmistuvat mokkapaladonitsit, omenakakku, puolukkapiirakka, keikauspullat ja peltibanoffee pelastavat, kun juhlaherkkuja on aikaa leipoa vasta yöllä.

Hiippaile villasukissa keittiöön leipomaan. Näihin resepteihin ei tarvita sähkövatkainta, vain puuhaarukka ja vispilä riittävät.

Ruokatoimittaja Emilia Kolari innostui hiljaisesta leivonnasta, kun hänen lapsensa olivat pieniä ja leipomisinnostus iski päiväuniaikaan.

”Hiljaiset herkut inspiroivat yhä enemmän. Tuntuu ihmeen rennolta leipoa, kun saa jättää sähkövatkaimen ja monitoimikoneen kaappiin”, Emilia kertoo.

Hiljaiset leivonnaiset ovat myös nopeita, koska työvaiheita ei ole monta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sähkövatkaimen vapaapäivänä syntyy ihania leivonnaisia.

Tässä Emilian viisi nerokasta leivonnaista, jotka valmistuvat sekoittamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mokkapaladonitseissa on rakastettu tuttu maku, mutta ne ovat puolet nopeampi tehdä.

Huippusuositun omenakakun salaisuus on omenaraasteessa ja rahkassa, joiden ansiosta kakku on ihanan kosteaa.

Perinteinen puolukkapiirakka on vartissa valmis uuniin.

Pähkinäkeikauspullia ei tarvitse lainkaan vaivata vaan taikina paistetaan muffinipellillä.

Pellille leivottu banaanikakku on riittoisa – herkku höystetään toffeella ja keksimuruilla.

 

Vinkkejä hiljaiseen leivontaan

  • Kuohkeuden kannalta on tärkeää lämmittää rasva sekoittuvan pehmeäksi. Margariinia tai voita ei tarvitse sulattaa tai keittää. Kun nostat voin pariksi tunniksi pöydälle, se notkistuu itsestään.
  • Jos käytät öljyä, valitse tavallinen rypsiöljy. Koska öljy on 100-prosenttista rasvaa, lisää taikinaan jugurttia tai piimää mehevyyttä antamaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla