Leivo pieni kakku omalle kullalle tai suuri koko suvulle!
Leivo pieni kakku omalle kullalle tai suuri koko suvulle!

Mehevä rommirusinakakku valmistuu suitsait sekoittamalla. Samasta taikinasta saat yhden ison tai neljä pientä rommirusinakakkua.

Tämä kakku ei ole lainkaan kuiva – päinvastoin! Mehevä rommirusinakakku maistuu aivan suosikkijäätelöltä ja saa huikean mehevyytensä rahkasta. 

Kakun teko aloitetaan marinoimalla rusinoihin makua. Paloittele rusinoita hieman ja valuta niiden päälle tummaa rommia. Anna sen imeytyä rusinoihin tunnin ajan.

Tee rommirusinoita jääkaappiin enemmän. Herkuttele jäätelön kera!

Jos haluat, rommirusinoita voi tehdä kerralla enemmänkin. Ne säilyvät jääkaapissa monta päivää ja sopivat erinomaisesti vaniljajäätelön seuraan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kakkutaikina tehdään helpoimman kautta: voisulan joukkoon lisätään rahka, munat ja sokerit sekä kuivat aineet ja rommirusinaseos. Sitten vain kaikki puuhaarukalla sekaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeile kypsyyttä tikulla

Rommirusinat tekevät taikinasta tavallista mehevämmän, joten kakun paistuminen vie hieman tavanomaisia kuivakakkuja kauemmin. Jos et ole varma kypsyydestä, voit kokeilla tikulla, tarttuuko taikina tikkuun. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla tummumisen estämiseksi.

Kuorrutus ja krokantti ovat kakun juhlakruunu! 

Kakku on hyvää jo nyt, mutta todellisen herkun siitä tekee rommikuorrutus ja sen päälle ripoteltu mantelikrokantti.

Kakku säilyy kuvun alla jääkaapissa mehevänä useita päiviä kuorrutettuna tai ilman kuorrutusta. Krokantit ovat kuitenkin parhaimmillaan vastatehtyinä ja rapsahtavan rapeina.

Tee mehevä rommirusinakakku tällä reseptillä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla