Superhyvää! Omenaraasteen ja rahkan lisäksi kakkuun tulee makua rouhitusta valkosuklaasta.
Superhyvää! Omenaraasteen ja rahkan lisäksi kakkuun tulee makua rouhitusta valkosuklaasta.

Kuivakakun tapaan leivottu omenakakku on mehevyydessään aivan omaa luokkaansa. Parhaimmillaan kakku on silloin, kun se on saanut levätä pari päivää jääkaapissa.

Tästä voi tulla uusi kestosuosikki! Kakku on omenaraasteen ja rahkan ansiosta niin kostea, ettei sitä oikein voi edes kutsua kuivakakuksi. 

Vatkainta ei tähän kakkuun tarvita, vispilä ja puuhaarukka riittävät.

Kakku valmistuu nopeasti, sillä tekemiseen ei tarvita lainkaan sähkövatkainta. Voi notkistetaan ja joukkoon sekoitetaan sokeri, rahka ja kananmunat. Sen jälkeen taikinaan lisätään omenaraaste ja kuivat aineet, sekoitetaan tasaiseksi ja kakku on valmis uuniin.

Paistoaika riippuu omenoiden mehevyydestä

Kakku kannattaa paistaa perinteisessä rengasvuoassa matalahkossa lämpötilassa, jotta se kypsyy tasaisesti. Paista kakku uunin alatasolla, jotta kakku ehtii kohota ennen kuin pinta rapsakoituu. Jos pinta uhkaa tummua kesken paistamisen, peitä se leivinpaperilla. Paistoaika riippuu omenoiden mehevyydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä, niin se ei lässähdä ja irtoaa vuoasta paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omenakakku on riittoisa tarjottava, ja sen etu on säilyvyydessä: maku vain paranee, jos omenakakku saa viettää jääkaapissa pari päivää.

Kakun voi myös pakastaa. Käytä suojana tuorekelmua ja foliota ja sulata kakku jääkaapissa.

Ihanan mehevä lopputulos myös kesäkurpitsalla

Jos omenat kyllästyttävät tai niitä ei ole saatavilla, voi kakkuun käyttää myös karkeaksi raastettua ja hyvin valutettua kesäkurpitsaa. Se antaa taikinaan samaa mehevyyttä kuin omenaraaste.

Lisää joukkoon sitruunan kuorta raastettuna, koska kesäkurpitsassa ei ole samaa hapokkuutta kuin omenassa.

Taikinasta voi leipoa myös muffineita.

Sekä omena- että kesäkurpitsaraastetaikinasta voi leipoa myös muffineita.

Tee ihanan mehevä omenakakku tällä reseptillä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla