
Rahkaan tehdyt mustikkaletut antavat päivälle pehmeän alun. Ne on helppo tehdä viikonloppuaamupalalle.
Tämä amerikkalaisten pannukakkujen terveellisempi versio pitää sisällään kauraa, rahkaa ja mustikoita. Letut ovat siis varsinaista superruokaa. Ne maistuvat parhaalta juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä vaniljasokerilla maustetun rahkan kanssa.
Lettutaikinan sekoitus ei kauan kestä, joten paista mustikkaletut ihanaksi välipalaksi ulkoilun jälkeen tai viikonlopun luksusaamupalalle. Näiden herkkujen äärestä ei saa olla kiire pois.
Vinkki! Aateloi aamukahvi kiehauttamalla joukkoon täyteläistä kauramaitoa tai täysmaitoa.
Mustikka-rahkaletut
25 kpl | 30 min + 30 min
1 prk (250 g) rahkaa
3 dl vettä
2 munaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
¾ tl suolaa
2 dl pakastemustikoita
1 banaani
voita paistamiseen
Lisäksi
juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
1 prk vaniljarahkaa tai rahkaa ja ripaus vaniljasokeria
Sekoita rahkan joukkoon kulhossa vesi ja munat. Vatkaa joukkoon jauhot, kaurahiutaleet, sokeri, kardemumma ja suola. Turvota taikinaa puoli tuntia.
Kuori ja viipaloi banaani. Lisää taikinaan jäiset mustikat juuri ennen paistamista.
Lisää lettupannulle voinokareita. Kaada taikinaa paistumaan. Lisää pinnalle banaaniviipaleita. Käännä letut ja paista vielä hetki.
Lisää ihania aamupalaohjeita löydät Kodin Kuvalehdestä 1/2021. Omena-ohrauunipuurosta tulee lapsuus mieleen, ja trendikkäistä kahviloista tuttu mango-chiakulho on vielä parempaa, kun sekoitat sen kotona.
Kokkaa koko brunssi tai yksi aamiaisherkku kerrallaan.