Kuivatut appelsiinirenkaat ovat juhlakattauksen viimeinen silaus.
Kuivatut appelsiinirenkaat ovat juhlakattauksen viimeinen silaus.

Appelsiinien kuivatus kestää useita tunteja, mutta sen voi tehdä hyvissä ajoin ennen joulukiireitä.

Joulun kauneimmat ja herkullisimmat koristeet kuivatat sitrushedelmistä. Appelsiineista ja mandariineista saa heleän oransseja koristeita, veriappelsiinit hurmaavat upealla viininpunaisella sävyllä ja haaleimmat kiekot syntyvät sitruunoista. 

Appelsiinirenkaiden kuivatus on helppoa, mutta siihen on syytä varata koko päivä aikaa. Onneksi appelsiinit voi kuivata jo hyvissä ajoin ennen joulukiireitä, sillä ne säilyvät hyvinä kuukausia.

Sopivat joulukuuseen ja jouludrinkkiin

Kuivattuja appelsiinirenkaita voi asetella joulupöytään ruokien lomaan ja asettaa viipaleen vaikkapa lautasliinan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Appelsiineista saa näyttävän ja kauniin läpikuuultavan koristenauhan, kun renkaat pujottaa ohueen lankaan ja laittaa nauhan roikkumaan ikkunaan. Appelsiinirenkaat sopivat ihanasti joulukuuseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Murenna kuivattua appelsiinia puuron päälle ja salaattiin.

Appelsiinirenkaita on herkullista nakerrella ihan sellaisenaan tai murentaa riisipuuron päälle. Kuivatun appelsiinin maku sopii salaatteihin ja suolaisen graavilohen päälle.

Sitrukset sopivat erinomaisesti myös juomien koristeluun.

Kuivaa appelsiinirenkaat koristeeksi näin:

Pese appelsiinit ja viipaloi ne terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä appelsiinirenkaat ritilälle tai uunipellille leivinpaperin päälle.

Renkaat voi myös puolittaa. Kuivattujen appelsiinirenkaiden pinnasta tulee kiiltävämpi, jos pinnalle siivilöi hieman tomusokeria.

Kuumenna uuni 50–75 asteeseen.

Kuivaa appelsiinit rapeiksi. Kuivaus kestää 3–5 tuntia ja jopa kauemmin. Jos kuivaat appelsiinit uunipellillä leivinpaperin päällä, kääntele renkaita välillä, jotta lopputulos on tasainen.

Pidä uunin luukku raollaan kuivatuksen ajan, jotta appelsiineista haihtuva neste ei jää uuniin ja appelsiinit kuivuvat paremmin. Bonuksena koti tuoksuu ihanalle!

Appelsiinit ovat valmiita, kun ne ovat aivan rutikuivia.

Jäähdytä kuivatut appelsiinit kunnolla ennen käyttöä. Siirrä viipaleet vielä talouspaperin päälle, jotta kaikki kosteus haihtuu varmasti. Appelsiinit ovat valmiita, kun ne ovat aivan rutikuivia.

Säilytä kuivatut viipaleet ilmavasti esimerkiksi leivinpaperipalojen välissä. Purkissa tai pussissa säilytetyt appelsiinirenkaat homehtuvat helposti.

Appelsiinisiivuja voi kuivata myös huoneenlämmössä ja dipata suklaaseen. Kokeile tätä helppoa ohjetta:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla