Riisi ja lohi kypsyvät näppärästi samassa vuoassa.
Riisi ja lohi kypsyvät näppärästi samassa vuoassa.

Mitä ihmettä sitä taas syötäisiin? Tässä tulee yhden pannun pestolohi, ruokapöytäsi uusi vakiovieras, joka pelastaa kiireisen päiväsi.

Parhaat reseptit tulee kaivettua esiin harva se tiistai, ja lautaset tyhjenevät joka kerta nopeasti. Kodin Kuvalehti 2/21 paljastaa toimituksen helpot ja nopeat lempiohjeet, jotka ovat kestäneet arjen testin viiden tähden arvoisesti.

Tämä helppo ja maukas uunilohi peitellään punaisesta pestosta ja tuorejuustosta tehdyllä lempeällä tahnalla. Lisäkeriisi kypsyy kätevästi samaan aikaan samassa uunipannussa eikä turhaa tiskiä tule. Pestolohi ehtii uuniin vaikka kesken etätyöpäivän.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yhden pannun pestolohi

4 annosta | 45 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2½ dl riisiä

4 dl kuumaa kasvislientä tai vettä

600 g ruodotonta lohifileetä

1 dl punaista pestoa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

¾ tl suolaa

½ tl mustapippuria myllystä

3 rkl pinjansiemeniä

(tuoretta timjamia)

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mittaa uunivuokaan riisi ja kuuma kasvisliemi. Kypsennä uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Pyyhi lohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Voit halutessasi maustaa lohen suolalla ja pippurilla. Kala saa suolaisuutta myös kuorrutuksesta.

Nosta kala uunivuokaan riisin keskelle ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Sekoita pesto tuorejuustoon. Levitä seos esipaistetulle kalalle. Ripottele päälle pinjansiemenet. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes lohi ja riisi ovat kypsiä.

Silppua halutessasi ennen tarjoilua pinnalle tuoretta timjamia.

Vinkki! Kokeile vaihteeksi riisin tilalla täysjyväriisi-ruisseosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla