Omatekoinen marjamarmeladi on herkullinen juhlajälkiruoka. Reseptin löydät jutusta.
Omatekoinen marjamarmeladi on herkullinen juhlajälkiruoka. Reseptin löydät jutusta.

Kodin Kuvalehden itsenäisyyspäivän juhlamenu noudattelee Linnan tarjoiluja. Ruuissa maistuvat suomalaiset juurekset ja marjat.

Itsenäisyyspäivänä Linnan juhlia vietetään perinteiseen tapaan notkuvien herkkupöytien ääressä.

Tämän vuoden juhlavastaanoton ruuiksi on valittu erityisesti luomutuotteita ja raaka-aineissa painottuvat kotimaiset kasvikset, marjat, riista ja kala.

Linnan juhlien koko menun löydät jutun lopusta.

Tarjolla on esimerkiksi lahnatorttua, muikkukakkua ja palsternakkapasteijoita. Härkäpapu maistuu sekä suolaisessa piirakassa että makeissa pikkuleivissä. Makeina herkkuina tarjotaan esimerkiksi kuusenkerkkäkakkua ja mustaherukkabebejä. Juomissa suositaan pienpanimo-oluita ja luomuviinejä.

Linnan juhlien koko menun löydät jutun lopusta.

Kotona juhlapöytään riittää muutama suolainen ja makea

Linnan juhlien menu on suunniteltu 1 700 vieraalle, joten tarjottavia on runsaasti. Kotona riittää vähempikin määrä. Resepteillämme valmistat itsenäisyyspäivän Linnan juhlien herkut helposti. 

Valitse suolaiseksi tarjottavaksi piirakka, voileipäkakku tai herkulliset tahnat:

Ruiskuoreen kääritty palsternakka maistuu upealta viikunahillon kera.

Piirakka on lastattu suppilovahveroilla, ja jopa taikina on maustettu sienillä. 

Mustaherukka yllättää lihaisan voileipäkakun täytteessä.

Ohut näkkileipä on mitä mainioin alusta ihanille tahnoille.


Makeissa herkuissa maistuvat suomalaiset marjat:

Jos pidät mustikkakukosta, kokeile kardemummalla maustettuja ohramurotaikinaan leivottuja kukkosia.

Omatekoisissa marmeladeissa maistuvat lakka, mansikka ja mustikka.

Jäiset karpalot ja kinuski ovat klassikkopari, joka ansaitsee paikkansa myös kakussa.


Tältä näyttää itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton menu vuonna 2018:

Suolaiset

  • Savulahnavoileipätorttua
  • Muikku-haukivoileipäkakkua
  • Kuha-kirjolohimosaiikkia
  • Siianmätiblinejä
  • Muikku-, särki-, silakka- ja ahvenrieskasia
  • Haukea fenkolileivällä ja kuoretta mallasleivällä
  • Lammasbriosseja
  • Palvipeuravoileipäkakkua
  • Hirvi-, peruna- ja härkäpapu-punajuuripiirakoita
  • Särki-, suppilovahvero- ja palsternakkapasteijoita
  • Tatti-ohrapiirakoita
  • Kotimaisia juustoja ja siemennäkkileipää

Makeat

  • Ellen Svinhufvud -kakkua
  • Puolukka-kuusenkerkkäkakkua
  • Kultarannan marjakakkua
  • Mustaherukkabebe-leivoksia
  • Kanelikampoja
  • Mustikkakukkosia
  • Härkäpapupikkuleipiä
  • Tyrni-, mustikka- ja karpalomarmeladeja
  • Kermatoffeemakeisia ja suklaatryffelikonvehteja

Juomat

  • Ilmastokompensoitua kahvia ja teetä
  • Linnan perinteistä boolia
  • Luomupuna- ja valkoviiniä
  • Pienpanimo-olutta
  • Kultarannan omenamehua
  • Vettä

Lähde: Presidentin kanslia