
Ruokalahja on yllätys, joka ilahduttaa niin mummia, kummia kuin kamua. Kukapa kaipaisikaan lisää turhaa tavaraa?
Ruokalahja on saajalleen arvokas mutta antajalle edullinen. Pakkausmateriaalejakin löytyy usein valmiiksi kotoa.
Piparigranolan voi pakata lasipurkkiin ja koota siitä ylellisen aamiaislahjan pieneen puiseen mansikkalaatikkoon yhdessä villasukkien ja suklaakeksien kanssa.
Granola säilyy suljetussa purkissa rapeana jopa useita viikkoja.
Piparigranola
n. 1 litra | 20 min
½ l isoja kaurahiutaleita
2 dl pekaanipähkinöitä
n. 8 piparkakkua
3 dl kuivattuja hedelmiä, esim. pehmeitä viikunoita, karpaloita ja aprikooseja
1 dl kurpitsansiemeniä
1½ tl piparkakkumaustetta
½ dl rypsiöljyä
¾ dl fariinisokeria
1 tl suolaa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Rouhi pähkinät ja piparit. Pilko kuivahedelmät pieniksi.
Sekoita kaurahiutaleisiin pähkinät, siemenet, piparkakkumauste, öljy, sokeri ja suola.
Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda noin 10 minuuttia.
Lisää paahtuneen granolan joukkoon kuivahedelmät ja piparirouhe. Pakkaa jäähtyneenä lasipurkkeihin.
Kodin Kuvalehdestä 23/22 löydät myös muita helppoja ohjeita herkkulahjoihin. Tilaajana voit lukea sen myös täältä. Jos et vielä tilaa lehteä, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.