
Kylläpä potuttaa, jos joku erehtyy pitämään perunaa tylsänä. Kokeile vaikka muusin rippeistä syntyviä ihania perunavohveleita!
Peruna ansaitsee kaiken ylistyksen. Miten näin suuri herkku voikin olla niin edullinen ja helposti tarjolla vuoden ympäri?
Perunoista syntyy myös huippuhyviä hävikkiruokia. Perunavohveli on näppärä ohje, kun muusia jää vähän yli. Avaa vain tonnikalapurkki, ja yrttinen täyte on viittä vaille valmis.
Samasta taikinasta voi paistaa myös lettuja.
Perunavohvelit
6–8 kpl | 20 min + 20 min
3 dl perunamuusia
2 dl maitoa
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
paistamiseen rypsiöljyä
Täyte
1 prk (170 g) maustettua tonnikalaa (esimerkiksi Pirkka yrttinen tomaatti)
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 ruukku ruohosipulia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria rouhittuna
Sekoita muusiin maito, munat ja jauhot. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.
Tee täyte. Sekoita tonnikalan joukkoon kermaviili. Silppua ruohosipuli joukkoon. Jätä hieman ruohosipulia koristeluun.
Paista taikinasta vohvelit. Sivele vohveliraudan paistopinnat öljyllä. Tarjoa vohvelit tonnikalatäytteen kanssa.
Vinkki! Pussiperunoiden värisuora kertoo käyttötavan. Punainen on muusiin sopiva jauhoinen perunalaatu.
Kodin Kuvalehdestä 2/2023 löydät muitakin herkullisia perunaohjeita. Voit lukea jutun tilaajana myös täältä. Jos et vielä tilaa lehteä, kokeile digilehdet.fi-palvelua.