
Kuumat vohvelihodarit ja kylmä juoma ovat paras yhdistelmä kesäyönä.
Vohvelihodarit ovat herkku, joka kannattaa nauttia vaikkapa kesäyön hiukopalana, kun valvotaan porukalla grillin ääressä.
Tilkka olutta antaa vohvelitaikinalle täyteläisen maun, joka sopii yhteen suolaisten täytteiden kanssa. Paista rapeat vohvelit vohveliraudalla ja lado täyteen mausteista makkaraa, makeita pikkupaprikoita, salaattia ja pehmeän tulista chilimajoneesia.
Jos vohveleita jää seuraavaan aamuun, voit lämmittää ne grillissä ja syödä vaikkapa savulohen ja tsatsikin kanssa.
Vohvelihodarit
12 kpl | 40 min + 30 min
Vohvelitaikina
3 munaa
3 dl maitoa
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
75 g voita
2 dl tummaa olutta tai kivennäisvettä
Täyte
12 makkaraa (esim. HK Maakarit Angelan Frankfurtteri)
tai kasvisnakkia
2 ps (á 200 g) minipaprikoita
3 rkl öljyä
salaattia
kevätsipulia
hapankaalia
Chilimajoneesi
3 dl majoneesia
3 tl smokey shiracha -kastiketta
½ tl paprikajauhetta
RIKO munien rakenne kulhossa. Vatkaa mukaan maito, jauhot, leivinjauhe ja suola.
SULATA voi ja kaada se vähän jäähtyneenä taikinaan. Anna taikinan turvota puoli tuntia.
LISÄÄ olut tai kivennäisvesi juuri ennen paistamista. Paista rapeita vohveleita vohveliraudalla.
GRILLAA makkarat. Sipaise paprikoiden pintaan öljyä. Grillaa paprikoita pari minuuttia per puoli.
PESE ja revi salaatti. Pilko sipulit ja varret.
SEKOITA majoneesin ainekset yhteen.
LAITA vohvelin täytteeksi makkara, paprikoita, salaattia, sipulia, hapankaalia ja chilimajoneesia.
Maistuisiko myös mehevä grillilohi, kevyesti paahdettu kukkakaalisalaatti ja ihana mansikka-mantelipulla?
Nappaa talteen Kodin Kuvalehdestä 2/2021 kaikki juhannuksen herkut!