Lumipallokakku

Lumipallokakku on kahvipöydän puheenaihe.

Gluteeniton kookoskakkulevy
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl kookoshiutaleita
¾ dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte
½ dl likööriä (esim. Amaretto) tai omenamehua
3 dl kuohukermaa
250 g ricottajuustoa
250 g mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria
150 g tummaa suklaata
50 g (n. 1 dl) mantelirouhetta
3 rkl kuivattua, kuutioitua sukaattia
1 rkl kaakaojauhetta
Lisäksi
2 dl kuohukermaa
noin 1 dl tomusokeria
noin 1 dl kookoshiutaleita
tai valkoisia karkkeja

Valmista ensin kookoskakkulevy: laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kookoshiutaleet, perunajauhot ja
leivinjauhe keskenään. Kääntele kuiva-aineet kevyesti muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasossa noin 5 min. Kumoa kuuma kakkulevy toiselle, sokeroidulle leivinpaperille. Vedä päällimmäinen leivinpaperi pois ja anna kakun jäähtyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuoraa pyöreä kulho (noin 1,2 l) kelmulla siten, että kelmun päät roikkuvat reilusti vuoan reunojen yli.
Leikkaa kakkulevy kolmionmuotoisiksi paloiksi.
Vuoraa kulhon sisus kakkupaloilla tiiviisti siten, että palat ovat hieman limittäin
toistensa päällä. Säästä jämäpalat myöhempää käyttöä varten.
Pirskottele likööri tai mehu kostukkeeksi kakkupaloille. Vaahdota kerma.
Sekoita ricotta, mascarpone ja tomusokeri toisessa kulhossa.
Sekoita kermavaahto joukkoon. Jaa seos kahteen kulhoon. Rouhi suklaa.
Sekoita puolet suklaarouheesta, mantelirouhe ja sukaatti toiseen kulholliseen ricottavaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sulata loppu suklaa vesihauteessa tai mikrossa 20 sekunnin jaksoissa.
Yhdistä hieman jäähtynyt suklaasula, kaakaojauhe ja loppu ricottavaahto.
Levitä ruskea vaahto tasaisesti kulhoon kakkupalojen päälle niin, että kulhoon jää kolo. Täytä kolo mantelisella ricottavaahdolla.
Peitä kulhon päällys lopuilla kakkupaloilla. Taittele kelmun liepeet tiukasti kakun päälle. Laita kevyt paino kulhon päälle ja nosta kakku
jääkaappiin. Anna vetäytyä vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille. Poista kelmu.
Vaahdota kerma ja mausta se maun mukaan tomusokerilla.
Levitä kerma kakulle. Koristele kookoshiutaleilla tai karkeilla.

Lue myös:

Halvaherkku

Sitruunamarenkitorttu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla